Oblanie za próbowanie uniknięcia wypadku.

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez juleekk » wtorek 04 sierpnia 2009, 22:53

nawiazujac do rozmowy na temat przelatywania na zoltym

mialem sytuacje taka jak opisujecie jednak to ja bylem tym ktory walnal kogos w dupke

tzn. jade 50 km/h za mercedesem dojezdzamy do ronda ze swiatlami tak jak w zdarzeniu opisywanym przez was (pierwsze swiatla przed rondem i drugie na rondzie) swiatla te dzialaja tak ze najpierw na pierwszych jest pomaranczowe i potem czerwone a po jakiejs chwili na drugich swiatlach tez pomarancz i czerwone

wygladalo to tak ze przy dojezdzaniu do ronda na pierwszych swiatlach zapalilo sie pomaranczowe, przelecielismy obaj, na kolejnych swiatlach tez sie zapalilo pomaranczowe i kierowca mercedesa zahamowal ostro, mi sie nie udalo i wbilem sie w jego dupe, jemu praktycznie nic sie nie stalo, lekko zarysowany lakier a mi caly przod skasowalo

nie wzywalem policji bo nie wiedzialem czyja wina i sie jakos dogadalismy, nie wiem czy wlasciwie zrobilem bo po przeanalizowaniu sytuacji doszedlem do wniosku ze to jednak nie byla moja wina

co myslicie?
juleekk

Postprzez annubis17 » środa 05 sierpnia 2009, 10:41

Nie po to są drugie światła tak zrobione żeby sobie przemykać na obu na żółtym, tylko po to żeby móc zahamować przed drugimi
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez juleekk » środa 05 sierpnia 2009, 11:33

oj kolego
zrobilem ponad milion kilometrow i widzialem wiele na drodze

czytaj ze zrozumieniem a potem udzielaj takich komentarzy

swiatla nie sa ze soba zsynchronizowane tak ze w tym samym momencie zapala sie czerwone, wrecz przeciwnie, sa zrobione na rondzie swiatla tak ze te przed rondem jak sa pomaranczowe to te na rondzie sa jeszcze zielone, roznica jest kilku, kilkunastu sekund w zaleznosci od wielkosci ronda i wlasnie po to jest to zrobione zeby nie bylo takich przypadkow ze ktos kto wleci na pierwszym pomaranczowym musi ostro hamowac przed drugimi
juleekk

Postprzez annubis17 » środa 05 sierpnia 2009, 11:58

Akurat te światła co są w koszalinie są tak ustawione że jak na pierwszych przejedziesz na żółtych to jak dojeżdżasz do drugich to tam sie zapala czerwone i instruktor mi mówił że właśnie tu jest tak zrobione żeby hamować przed drugimi bo z prawej od razu mają zielone
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze