kierunek

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez cman » sobota 30 maja 2009, 00:18

Pajejek napisał(a):Mam jedno pytanie: gdzie w przepisach jest coś o takim tworze jak pas prowadzący?

Znak P-1d i P-1e rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków.
cman

Postprzez Pajejek » sobota 30 maja 2009, 00:33

cman napisał(a):Znak P-1d i P-1e rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków.

Zgadza się. Zwracam honor. Nie mniej jednak w tych samych warunkach technicznych o tych liniach mówi się jako o pasach ruchu. Czyli powracamy do art.22 ust.5. Wiem, iż się nie zgodzimy w tym temacie tym bardziej, jak napisałeś, to wałkowanie tego samego tematu po raz kolejny. Myślę, że możemy go zakończyć.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez kopan » sobota 30 maja 2009, 16:44

Pajetek jednej rzeczy nie rozumiesz.

Sygnalizowanie nie jest sztuką dla sztuki tylko ma służyć jednoznacznemu pokazaniu swoich zamiarów.
Nie ma tak że ty razem z komisja weryfikacyjną kochacie z art. 22 wyłącznie obowiązek sygnalizowania zmiany pasa ruchu i to na skrzyżowaniu co jest delikatnie ująwszy bzdurą.
Bo jest to działaniem wprowadzającym w błąd - nie wyraźnym, a wyraźnie wprowadzającym w błąd.

I zgodnie z art. 3. 1 takich działań podejmować nie wolno.

Po za tym komisję weryfikacyjną można też przepisami zweryfikować . :wink:
kopan

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze