krzyżówki

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

krzyżówki

Postprzez sofia24 » czwartek 13 marca 2008, 13:22

cześć. mam do was ogromną prośbę. zaczełam 3 tygodnie temu kurs na prawo jazdy. narazie jest ok, rozwiązuje testy, ucze sie znaków i czytam książke "poradnik dla kierowców" ale niestety nigdzie nie jest podane jak interpretowac sytuacje na skrzyżowaniach i zawsze mam z tymi testami problem, nie potrafie rozwiazac prostej krzyzowki, a na pamiec nie chce sie uczyc, bo to bez sensu. moze ktos z was zna fajna strone na ktorej sa jasno opisane takie sytuacje, bede bardzo wdzieczna. pozdrawiam :)
sofia24

Postprzez 4est » czwartek 13 marca 2008, 15:03

A chodzisz na wykłady? przeciez jest 30h teorii na której takie sprawy są poruszane i wszystkie inne jakie tylko Cie interesują
ŚMIERĆ ZAWSZE WSIADA RAZEM Z NAMI DO AUTA I CIERPLIWIE CZEKA
4est

Postprzez romek13 » czwartek 13 marca 2008, 18:08

Kod: Zaznacz cały
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.
romek13

Postprzez ella » piątek 14 marca 2008, 01:11

nie potrafie rozwiazac prostej krzyzowki,

Rozwiązując krzyżówki musisz dokładnie czytać pytania. To ci bardzo ułatwi sprawę.
Może ten wątek trochę rozjaśni ci w głowie
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... y+pojazdem
ella
Moderator

Postprzez sofia24 » piątek 14 marca 2008, 15:37

dziękuje wam bardzo za odpowiedzi. na wykłady chodzę (jeden opusciłam) ale mam zamiar go odrobić, bo były to techniki kierowania, ale nie mam odwagi zabrać głosu bo wydje nmi sie że moje pytania beda banalnie smieszne dla innych, a ten link do krzyżówek baaaardzo mi si przydał. pozdrawiam i dziekuje :)
sofia24

Postprzez leodom » piątek 14 marca 2008, 17:20

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Pytaj, póki jeszcze możesz.
leodom

Postprzez miss tq » sobota 15 marca 2008, 22:28

kurcze szkoda że u mnie swego czasu na kursie tak zbagatelizowali zajęcia teoretyczne, które pozostawiały wiele do zyczenia, choc to może i wina moja, że nie pytałam i nie drążylam, ale z drugiej strony byłam jeszcze tak zielona ze nie wiedziałam o co pytac... pan który prowadził zajęcia twierdził, ze wszystkiego się dowiemy jak już zaczniemy jeździc... chyba jednak był troche w blędzie bo potem miałam z krzyzówkami w realu problem :) chyba jednak lepiej znacć teorię doglębnie zanim się wsiądzie na kursie w autko...
mądry polak po szkodzie ;))
"nie jest możliwe, aby nagle wszystkie światła na twojej drodze zaświeciły na zielono" - dosłownie i w przenośni ;)

kierowca początkujący...
miss tq

Powrót do Sytuacje na drodze