Kontrola drogowa??

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Kontrola drogowa??

Postprzez krzys20 » środa 11 kwietnia 2007, 16:01

Witam serdecznie. Mam takie małe pytanie. Mianowicie mieszkam sobie w Rzeszowie ale prawo jazdy zdałem w WORD Koszalin bo dość często tam jeżdzę, mam rodzinę. Przez ostatni tydzień miałem 3 rutynowe kontrole drogowe, na żadnej nie dostałem żadnego mandatu ani pouczenia. Problem jest w tym, że nie wiem dlaczego ale zawsze dziwnie patrzą się na to Koszalin, idą do samochodu, sprawdzają to prawo jazdy i takim to sposobem kontrola trwa 20 minut ponad. W ogóle co oni sprawdzają z tym prawkiem czy nie jest fałszywe jakoś drogą radiową? I czy mógłbym wymienić sobie je na takie z napisem starosta rzeszowski żeby się tak nie czepiali? Pozdrawiam serdecznie :)
krzys20

Postprzez marcij » środa 11 kwietnia 2007, 18:03

Nie czepiaja sie tego ze jest Koszalin , im jest zupelnie rybka co tam pisze. Sprawdzaja zawsze i kazdemu , jakie jest Twoje konto punktowe , czy nie masz cofnietych uprawnien itd. CEPiK dziala. A swoja droga to faktycznie masz "szczescie" , 3 razy w ciagu tygodnia....
Obrazek
marcij

Postprzez ella » środa 11 kwietnia 2007, 19:43

I czy mógłbym wymienić sobie je na takie z napisem starosta rzeszowski żeby się tak nie czepiali?

Prawo jazdy wydaje ten starosta gdzie jesteś zameldowany. Jeżeli masz zameldowanie w Koszalinie to wydaje WK w Koszalinie. Ale miesce wydania PJ nie ma nic wspólnego z kontrolą.
ella
Moderator

Postprzez gardziej » czwartek 16 sierpnia 2007, 06:06

marcij napisał(a): A swoja droga to faktycznie masz "szczescie" , 3 razy w ciagu tygodnia....
moj rekord byl w ostatni sylwester, 4 razy :)... robilem za taksowke dla 7 rodzin i praktycznie pol nocy jezdzilem. przy 4 kontroli wkurzylem sie i pokazalem im poprzednie trzy dmuchania mowiac "bujajcie sie" i nie musialem juz dmuchac :).
gardziej

Postprzez cwaniakzpekaesu » wtorek 18 września 2007, 19:52

przy 4 kontroli wkurzylem sie i pokazalem im poprzednie trzy dmuchania mowiac "bujajcie sie" i nie musialem juz dmuchac

Możesz podać sposób przekonania policjantów do odstąpienia od zamiaru przeprowadzenia tego 4-go badania?
cwaniakzpekaesu

Powrót do Sytuacje na drodze