Jutro egzamin, dzisiaj totalna amnezja ;/

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jutro egzamin, dzisiaj totalna amnezja ;/

Postprzez Grasmofonia » czwartek 19 lipca 2007, 22:00

Mam pewne pytanie. Egzamin zdaje w Słupsku, jest tam pewne skrzyżowanie które teraz mnie trapi. Mianowicie są światła a za światłami przy skręcie w prawo jest jeszcze linia ciągła. I moje pytanie brzmi: czy muszę się jeszcze zatrzymywać przed tą linią czy mogę jechać bez zatrzymania bo miałem zielone??

Ps. Przy zawracaniu na trzy można dotknąć kołami krawężnika?

Edit:
Poprawiłem z amnestia na amnezja ;p
Ostatnio zmieniony czwartek 19 lipca 2007, 22:51 przez Grasmofonia, łącznie zmieniany 1 raz
Grasmofonia

Re: Jutro egzamin, dzisiaj totalna amnestia ;/

Postprzez ella » czwartek 19 lipca 2007, 22:17

Grasmofonia napisał(a):Ps. Przy zawracaniu na trzy można dotknąć kołami krawężnika?

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... %EA%BFnika

amnestia ;/ :?:
ella
Moderator

Postprzez kamiles » czwartek 19 lipca 2007, 22:23

o jakie skrzyżowanie Ci chodzi?

a amnestia to będzie, jak - pomimo ewentualnych błędów - pan egzaminator powie Ci, że zdałeś :wink:
kamiles

Postprzez Grasmofonia » czwartek 19 lipca 2007, 22:55

kamiles napisał(a):o jakie skrzyżowanie Ci chodzi?

W sumie to nie wiem ;/ Są światła, za światłami przejście dla pieszych i dalej uliczka do skrętu w prawo z linią zatrzymania (ciągłą)
Grasmofonia

Postprzez kamiles » czwartek 19 lipca 2007, 23:00

gdzie jest ta linia zatrzymania? jeśli nie możesz zlokalizować tego skrzyżowania w mieście, to może chociaż naszkicuj tę sytuację.

a jeśli chodzi o zawracanie na trzy, to jeśli wywiezie Cię (tzn. dokładniej: Ty go wywieziesz) koło Manhatanu i będziesz zawracać w tej ślepej uliczce, to jezdnia z obu stron mocno opada do krawężników, więc albo ręczny, albo jeśli potrafisz wprawne operowanie hamulcem, sprzęgłem i gazem, aby auto Ci się nie staczało, bo wylądujesz na krawężniku
Ostatnio zmieniony piątek 20 lipca 2007, 03:55 przez kamiles, łącznie zmieniany 1 raz
kamiles

Postprzez Grasmofonia » czwartek 19 lipca 2007, 23:49

Obrazek
Grasmofonia

Postprzez kamiles » piątek 20 lipca 2007, 00:07

czy to są światła, które dotyczą skrzyżowania czy tylko przejścia dla pieszych?
z Twojego rysunku wnioskowałabym, że to jakieś światła na Poznańskiej lub Lutosławskiego... jeśli tak, to tam sygnalizacja świetlna dotyczy tylko przejścia dla pieszych i tylko tam obowiązuje. Jeżeli natomiast ta droga w prawo jest jedną z odnóg skrzyżowania (pewność miałabym, gdybyś narysował całe skrzyżowanie), to interesuje Cię tylko sygnalizacja swietlna...
hmm... ale linia zatrzymania w tym miejscu..... nie mogę skojarzyć takiego miejsca w Słupsku...
kamiles

Powrót do Egzamin na prawo jazdy