Lusterka w Corsie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Lusterka w Corsie

Postprzez LuksoN_123 » czwartek 19 lipca 2007, 19:48

Witam

Mam pytanie dotycząc ustawienia lusterek w Corsie
Sytuacja jest opisana w tym temacie Link
Jak mówi przepis na temat tej całej sytuacji którą opisałem.

Pozdrawiam
LuksoN_123

Postprzez KUBA_1 » czwartek 19 lipca 2007, 20:09

Jeżeli to wszystko prawda - szczególnie zachowanie egzaminatora - to pisz skargę (masz na to 14 dni).
I zanieś do sekretariatu WORD, (kopia dla ciebie - potwierdzona,że oddałeś)
Do Marszałka Województwa : .....
Skarga na czynności egzaminatora podczas egzeminu pratkycznego na prawo jazdy w dniu: godz ...

Tu opisz co ciebie zabolało - myslę że:
1 ogóla opryskliwość wobec klienta WORD
2 interwencja w ustawienie lusterek ( masz dowód w postaci nagrania z egzaminu, że czytałeś czyli widziałeś)
3. niesłuszne przerwanie egzaminu - no chyba że z tej linii to spadłeś a nie tylko najechałeś. (tu również ważna treśc nagrania), bo to ważna różnica.
ale co do pkt 1 i 2 to myślę, że egzamin powinien zostać unieważniony i następny na koszt WORD.
Pisz tylko o swoim egzaminie - pomiń inne, bo się rozmyjesz.

Jeżeli by się okazało że nie mają nagrania, (a słyszałem że WORD-y i tak potrafią takie sprawy załatwiać), powiadom Policję - (przestępstwa gospodarcze), bo chamstwo zwalczysz tylko chamstwem.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Re: Lusterka w Corsie

Postprzez Alter » czwartek 19 lipca 2007, 20:34

LuksoN_123 napisał(a):Witam

Mam pytanie dotycząc ustawienia lusterek w Corsie
Sytuacja jest opisana w tym temacie Link
Jak mówi przepis na temat tej całej sytuacji którą opisałem.

Pozdrawiam

Z Twojego opisu wynika, ze egzaminator co do lusterek mial racje - nie moga byc tak nisko opuszczone. Kiedys, gdy wszystkie manewry byly na placu to duzo egzaminatorow na to przymykala oko, ale teraz plac jest bardzo prosty. Problematyczna jest kwestia czy przekroczyles linie czy tylko na nia najechales - nie wiem czy kamery to dokladnie obejma. Tak czy owak, wydaje mi sie ze egzamin jest niezdany, gdyz miales niezaliczone 2 proby luku (lusterka i linie). W przypadku, gdybys nie przekroczyl linii to po zaliczeniu gorki moglbys wyjechac na miasto, ale wynik bylby i tak negatywny.

Postprzez LuksoN_123 » piątek 20 lipca 2007, 14:58

Egzamin oblał mi słusznie ponieważ wyjechałem jakieś 5-10 cm za linie.
Problem stanowi to ze on ingerował w to ustawienie - pierwsze moje ustawienie mógł zakwestionować bo ostawiłem je tak jak na placu na ćwiczeniach ale drugie już nie mógł. W pozycji wyprostowanej obracając tylko głowę w prawo widziałem obrys auta, słupki z 5 cm linii, i samochody które stały 25m za mną jak napisałem. On zaglądał mi w to lusterko przez lewa szybę i w tej pozycji probował mi sugerować ze on nie widzi i moje objaśnienia nic nie dały.
O co do opryskliwości to przegiął granice totalnie. Jak dorosły człowiek może tak się zachować.
LuksoN_123

Postprzez Ślepa Genia » piątek 20 lipca 2007, 16:40

Ja takiemu to bym chyba w sagan strzelił i od razu odwołanie!!!!!!! bym sie nie zastanawiał
Ślepa Genia

Powrót do Egzamin na prawo jazdy