Egzamin w Warszawie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin w Warszawie

Postprzez to ja » wtorek 10 lutego 2004, 10:57

Jutro jadę zapisać się na egzamin na Odlewniczą.Powiem szczerze,że zaczynam się powoli bać egzaminu.Szczególnie,że dzisiaj mam już ostatnie jazdy,a na egzamin będę pewnie czekała około miesiąca.Jeśli możecie, to powiedzcie na co powinnam zwrócić większą uwagę na egzaminie(chodzi mi głównie o jazdę po mieście,bo plac manewrowy wychodzi mi całkiem nieźle).Jak to jest?Samochód się losuje czy egzaminator wybiera?Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź na moje pytania.Pozdrawiam i powoli zbieram się na moje ostatnie 2h jazd!
to ja

Postprzez ella » wtorek 10 lutego 2004, 11:30

Cześć!
Na Odlewniczej samochód dostaje się taki jaki ma egzaminator który będzie cie egzaminował Lanos albo Punto. Dowiesz się jaki dopiero jak będziesz szła z egzaminatorem przez plac, nie wcześniej. Od 01.04. mają wprowadzić Corsy.
Na mieście uważaj na znak STOP, który jest najednej z dróg.
Skrzyzowania równorzędne na małych uliczkach
Uwazaj na pieszych na pasach.
Duzo skrętów w lewo na dużych skrzyzowaniach.
Wybór odpowiednich pasów do jazdy zwłaszcz przy skrętach i po.
Radzę pojechać na trasę egzaminacyjną .
Egzamonatorzy jeżdżą w zasadzie stałymi ulicami
Dynamika jazdy, jedź pewnie.
ella
Moderator

Postprzez to ja » wtorek 10 lutego 2004, 11:54

Właśnie za godzinę mam ostatnie jazdy i planuję wybrać się na Odlewniczą.Już byłam tam chyba 2 czy 3 razy.Obawiam się,że będę musiała przejechać przez rondo,a to nie jest najłatwiejsza sprawa.Poza tym planuję w dniu egzaminu wykupić sobie ze 2h z moim instruktorem,żeby pojeździć w tamtej okolicy.A jacy są egzaminatorzy?Boję się,że źle to zniosę,bo teraz jeżdżę z instruktorem,który jest młody, sympatyczny i jazda z nim odbywa się na totalnym luzie,a jak trafi mi się starszy,mało przyjemny facet?Kończę,bo muszę się szykować!Dzięki za odpowiedź!Pozdrawiam
P.S.Właśnie też obawiam się tego,że nie będę wiedziała czym pojadę(tzn czy Puntem lub Lanosem czy Corsa)
to ja

Postprzez ella » wtorek 10 lutego 2004, 12:03

Egzaminatorzy są różni ale przeważnie starsi i na pewno nie tacy sympatyczni jak nasi instruktorzy. :lol: :lol: :lol:
Powodzenia :!:
ella
Moderator

Postprzez to ja » wtorek 10 lutego 2004, 12:34

A szkoda :( Ale znając moje szęście trafi mi się najgorszy jaki tylko może być.Ale jest jeszcze trochę czasu.Nie dziękuję,żeby nie zapeszyć.
to ja

Postprzez X » środa 11 lutego 2004, 01:38

to ja napisał(a):A szkoda :( Ale znając moje szęście trafi mi się najgorszy jaki tylko może być.Ale jest jeszcze trochę czasu.Nie dziękuję,żeby nie zapeszyć.

Hey, nie bedzie zle :).I niewazne jaki sie trafi, z pozoru najgorszy moze okazac sie na koncu calkiem wporzadku :).

I powodzenia. Napisz jaki jest teraz termin oczekiwania, zpewnoscia wiele osob to zainteresuje.
X

Postprzez to ja » środa 11 lutego 2004, 15:33

a może ktoś kto zdawał na Odlewniczej napisze mi coś na ten temat?Jak było,z jakim egzaminatorem itp?
to ja

Postprzez ella » środa 11 lutego 2004, 16:05

Wiesz, tych egzaminatorów jest tam całe mnóstwo. Sam plac ma 8 stanowisk + 2 zmiany to juz daje ich 16.
Zdawałam trzy razy i za kazdym razem miałam innego. Trudno znac ich nazwiska.
Za pierwszym razem był starszy ale nawet sympatyczny. Oblałam plac ale pochwalił mnie za przejechanie po łuku.
Drugi był stary-znak szczególny był kulawy. Bardzo niesympatyczny. Cały czas gderał i utrudniał robienie placu. Na miescie tez nie był miły.
Trzeci wcale się nie odzywał. Padła komenda proszę przygotowac samochód, po manewrach jedziemy w miasto. Za to wcześnie wydawał polecenia. I na koniec powiedział- egzamin pozytywny.
Wydaje mi się, że oni także patrzą na to czy się wszystko robi płynnie czy człowiek sie waha i boi. Nie daj znac po sobie że sie boisz.
Nie wiem czy to ci w czymś pomoże. Każdy z nich ma lepsze i gorsze dni.
Życzę ci powodzenia :!:
Kiedy zdajesz :?:
ella
Moderator

Postprzez to ja » środa 11 lutego 2004, 21:29

Dzięki za informacje!Właśnie wróciłam z Odlewniczej.Zapisałam się na egzamin łączony(teoria+praktyka) na 5 marca na 8:00.Gdybym wybrała oddzielnie to teorię miałabym 20 lutego,a później musiałabym czekać na praktykę jeszcze miesiąc,więc stwierdziłam,że tak będzie lepiej.Mam nadzieję,że będzie dobrze:)
to ja

Postprzez to ja » sobota 14 lutego 2004, 23:35

Wczoraj zapisałam sie do mojego instruktora na dodatkowe jazdy doszkalajace przed egzaminem.Powiedzial mi,ze od 1 marca na egzaminie w Warszawie beda 3 samochody: Lanos, Punto II i Corsa.Wybierac bedzie egzaminator.Z kazdym kolejnym dniem marca ma byc podobno coraz mniej Lanosow i Punto,a wiecej Cors.Od 1 kwietnia beda juz tylko Corsy.
to ja

Postprzez to ja » wtorek 24 lutego 2004, 21:45

Powoli zaczynam odliczac dni do egzaminu...Chcialabym miec to juz za soba.A wy tez tak mieliscie?Wolalabym byc juz po pierwszym podejsciu i ewentualnie przed poprawka...
to ja

Postprzez Agula » sobota 28 lutego 2004, 22:18

słyszałąm że na Odlewniczej na jakimś rondzie po prawej stronie jest sygnalizacja świetlna słabo widoczna i dużo osób przejeżdża na czerwonym świetle :)
I`m not like them but i can pretend. :)
Agula

Postprzez Sławek_18 » sobota 28 lutego 2004, 23:28

a co do przejezdzania na czerwonym :) jedziemy sobie (ojciec prowadzil)
tak sie patrrze a tu jakies czerwone swiatlo sie pali, tory tramwajowejedziemy dalej a TU DRYŃ DRYŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃ trramwaj o zderzak minal nas :D :D Ojciec mowi no wlasnie sie dziwilem czemu te samochody z na przeciwka sie zatrzymaly :twisted: :twisted: :twisted: Fart jakich mało :D :D
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Mara » sobota 28 lutego 2004, 23:45

[słyszałąm że na Odlewniczej na jakimś rondzie po prawej stronie jest sygnalizacja świetlna słabo widoczna i dużo osób przejeżdża na czerwonym świetle]

Zgadza się. Ne dość że nie widać sygnalizacji bo rondo jest małe a są chyba ze trzy zmiany, to jeszcze pasy ruchu jak zjeżdżasz z tego ronda na jezdni poprzecznej są tak narysowane, że wyglądają jak Twoja linia zatrzymania, a trzeba się zatrzymać daleko od tej jezdni - przed sygnalizatorem.
Mara

Postprzez to ja » poniedziałek 01 marca 2004, 11:20

Tak,zgadza się z tym rondem.Jak jechałam tam pierwszy raz nie zauważyłam tego sygnalizatora,ale instruktor zwrócił mi uwagę i od tej pory mam oczy szeroko otwarte.Mara, będę trzymała w środę za Ciebie kciuki!Wszystko będzie dobrze!Mam nadzieję,że już po egzaminie podzielisz się wrażeniami.Pozdrawiam
to ja

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy