Szczyty bezczelności egzaminatorów - egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Szczyty bezczelności egzaminatorów - egzamin

Postprzez martiszon » środa 06 czerwca 2007, 13:04

Właśnie jestem świeżo po nie zdanym egzaminie. Pan kochany egzaminator kazał włączyć światło biegu wstecznego (włączyłam sobie mijania od razu) wsteczny i awaryjne przy okazji. Idę spradzić wsteczne - działa. Wracam. Karze włączyć przeciwmgielne. Włanczam elegancko. Idę do tyłu - nie świeci. Kurde co jest? Wrcam, patrzę na kontrolki - są od mijania, od przeciwgieln. nie. Powtórzył komendę drugi raz, więc drugi raz też nie działały. Wynik egzaminu negatywny. Wiecie dlaczego? Kochany egzaminator przyznał mi się, że idąc sprawdzić światła biegu wstecznego przełączył mi światła mijania na pozycyjne!! Oczywiście moja wina - wiem, nie sprawdziłam na "korbce" bo byłam pewna, że mijania włanczałam wcześniej, tym bardziej, że ich kontrolka się paliła. Wszystko było ok no bo od pozycyjnych i mijania kontrolki wyglądaja tak samo. Ale to co on zrobił to był szczyt bezczelności. I oblał tak 4 osoby na 5 zdających w mojej grupie. Widocznie sie do domu spieszyło....młody był, jutro długi weekend więc może jakaś impreza? Kosmos, ręce mi opadły.

Pozdrawiam
martiszon

Postprzez fafal » środa 06 czerwca 2007, 13:31

Sytuacja dziwna nigdy czegos podobnego nie slyszalem. Warto by bylo zapoznac sie z ustawa czy regulaminem WORD czy takie praktyki sa dozwolone.
Interesujesz sie motoryzacja? a moze ciezarowkami?
Sprawdz http://www.fan4truck.yoyo.pl/forum
Prawo jazdy:
kat. B
kat. C
kat. C+E
fafal

Postprzez She18 » środa 06 czerwca 2007, 13:38

fafal napisał(a): Warto by bylo zapoznac sie z ustawa czy regulaminem WORD czy takie praktyki sa dozwolone.

Dokładnie tak jak piszesz, trzeba to sprawdzić.Moim skromnym zdaniem wydaje mi się że to jest niedozwolone.

Dziwna ta sytuacja, jestem w szoku :shock: .... i jeszcze sie przyznał :shock:
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez martiszon » środa 06 czerwca 2007, 13:39

Nawet BARDZO dziwna. W sumie moja wina - powtarzam, bo powinnam była sprawdzić tą cholerną "korbkę" ale w tej sytuacji ważniejsze były dla mnie kontrolki. Wcześniej specjalnie kazał włączyć wsteczne żebym mogła tył sprawdzać a nie przód (bo wtedy zorientowałabym sie, że mi się mijania nie świecą z przodu, bo z tyłu pozycyjne i mijania świecą w dzień mniej więcej tak samo, przynajmniej moje oczy nie widziały dziś różnicy, z przodu bankowo bym zauważyła, że mijania się nie świecą) więc ewidentnie widać, że ma facet taką taktykę oblewania jak się mu po mieście jeździć nie chce!

Jeszcze jedno...miałam ochotę krzyknąć chamowi jakim cudem grzebie przy kierownicy skoro to ja jestem na tym egzaminie kierowcą!! Równie dobrze, jak kazał mi sprawdzać wsteczne to mógł podczas mojego ich sprawdzania zrzucić bieg na luz i też powiedzieć, że to moja wina. Poprostu jestem w totalnym szoku, dlatego muszę się komuś wygadać i chciałabym poznać Wasze zdanie....
martiszon

Postprzez fafal » środa 06 czerwca 2007, 13:44

Moje zdanie jest nastepujace. Dzwon do WORD w ktorym zdawalas popros, ze chcesz rozmoawiac z dyrektorem nie zadnym sekretariatem czy innym pracownikiem tylko z dyrektorem. Powiedz mu jaka byla sytuacja. Jesli on powie Ci , ze takie cos jest jednak dozwolone to niech Ci pokaze taki zapis w ustawie.
Interesujesz sie motoryzacja? a moze ciezarowkami?
Sprawdz http://www.fan4truck.yoyo.pl/forum
Prawo jazdy:
kat. B
kat. C
kat. C+E
fafal

Postprzez She18 » środa 06 czerwca 2007, 13:44

Chce czy nie chce to inna strona medalu.Ale w dalszym ciągu uważam że jest to niedozwolone aby egzaminator sam przełączył sobie światła :shock:

Trzeba poczekać na Naszych ekspertów od prawa :)

Obrazek
She18

Postprzez dylek » środa 06 czerwca 2007, 13:45

Tylne światło przeciwmgłowe ma swoją kontrolkę na desce rozdzielczej. Wystarczyło upewnić się, czy się zaświeciła i nie trzeba by było potem wypisywać paszkwile na egzaminatora i wydawać kolejne 112zł na egzamin.
On tylko sprawdził, czy potrafisz sprawdzić te światło.... no i okazało się, że niby potrafisz, ale nie do końca ;)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez She18 » środa 06 czerwca 2007, 13:51

dylek napisał(a):On tylko sprawdził

Taaa sprawdził... w dalszym ciągu upieram się przy swoim że jest to niedozwolone
Mnie się wydaje że zrobił to specjalnie...

Obrazek
She18

Postprzez martiszon » środa 06 czerwca 2007, 13:59

No co Ty nie powiesz? Doskonale wiem, że się nie świeciła (trzeba umieć czytać ze zrozumieniem, bo już o tym pisałam) dlatego zastanawiałam się dlaczego! Jest chamem i tyle i oczywiście zrobił to specjalnie jak ktoś poniżej napisał, choć powtarzam że wina jest po obu stronach bo powinnam była sprawdzić nie tylko kontrolkę od mijania (która się paliła) ale również korbkę. Problem w tym, że po pierwsze: zrobił to celowo, po drugie też nie do końca się zgadzam, że było to dozwolone!

tylne światło przeciwmgłowe ma swoją kontrolkę na desce rozdzielczej. Wystarczyło upewnić się, czy się zaświeciła i nie trzeba by było potem wypisywać paszkwile na egzaminatora i wydawać kolejne 112zł na egzamin.
On tylko sprawdził, czy potrafisz sprawdzić te światło.... no i okazało się, że niby potrafisz, ale nie do końca
martiszon

Postprzez scorpio44 » środa 06 czerwca 2007, 14:01

martiszon napisał(a):z tyłu pozycyjne i mijania świecą w dzień mniej więcej tak samo, przynajmniej moje oczy nie widziały dziś różnicy

Przecież z tyłu zawsze świecą tylko pozycyjne i podświetlenie tablicy (czy przy włączonych pozycyjnych, czy mijania czy nawet drogowych). Światła mijania są tylko z przodu. :D Więc nie w dzień Twoje oczy nie widziały różnicy, tylko z tyłu nie da się tego stwierdzić.

dylek napisał(a):Tylne światło przeciwmgłowe ma swoją kontrolkę na desce rozdzielczej. Wystarczyło upewnić się, czy się zaświeciła

Ale koleżanka napisała przecież, że widziała, że kontrolka też się nie świeci. Tylko nie miała pojęcia, z jakiego powodu, bo wiedziała, że wcześniej włączyła światła mijania.
scorpio44

Postprzez martiszon » środa 06 czerwca 2007, 14:54

scorpio44 napisał(a):
martiszon napisał(a):z tyłu pozycyjne i mijania świecą w dzień mniej więcej tak samo, przynajmniej moje oczy nie widziały dziś różnicy

Przecież z tyłu zawsze świecą tylko pozycyjne i podświetlenie tablicy (czy przy włączonych pozycyjnych, czy mijania czy nawet drogowych). Światła mijania są tylko z przodu. :D Więc nie w dzień Twoje oczy nie widziały różnicy, tylko z tyłu nie da się tego stwierdzić.

Ok ok, masz rację, chodziło tylko dokładnie o to, że nie da się tego sprawdzić z tyłu. Najlepsze, że dzwoniłam do WORD-u i cholernie wredna kobieta powiedziała, że mam ustawę i sama powinnam wiedzieć co egzaminatorowi wolno a co nie :) I że od każdej decyzji mogę się odwołać jeśli tylko mam ochotę a powiedziała to takim tonem jakby była obrażona że mam w ogóle ochotę się odwołać (pomyślałam sobie, no tak no bo jakbym nie daj Boże wygrała to zabrałabym im te moje 112,00 złotych za egzamin :/) jak ja nienawidzę biurokracji!! :(
martiszon

Postprzez wiesniak » środa 06 czerwca 2007, 15:12

Powiem tylko, że kontrolka od świateł mijania nie mogła się palić, bo takiej nie ma. Jest tylko od pozycyjnych.
Zagrywka egzaminatora moim zdaniem nieuczciwa i ja bym się chyba odwoływał, ale inna sprawa że gdyby koleżanka była lepiej przygotowana do egzaminu, to można by było takich sytuacji uniknąć.
wiesniak

Postprzez martiszon » środa 06 czerwca 2007, 15:40

wiesniak napisał(a):Powiem tylko, że kontrolka od świateł mijania nie mogła się palić, bo takiej nie ma. Jest tylko od pozycyjnych.
Zagrywka egzaminatora moim zdaniem nieuczciwa i ja bym się chyba odwoływał, ale inna sprawa że gdyby koleżanka była lepiej przygotowana do egzaminu, to można by było takich sytuacji uniknąć.

A co to znaczy lepiej? Mieć oczy zamiast d***y? Uważasz, że można zauważyć, jak egzaminator włancza/wyłancza Ci światła? A może w ogóle powiesz, że mogłam to przewidzieć? Byłam perfekcyjnie przygotowana do tego egzaminu, problem w tym, że w tym kraju nie sprawdza się techniki jazdy tylko robi się to na co egzaminator ma ewentualnie ochotę.
martiszon

Re: Szczyty bezczelności egzaminatorów - egzamin

Postprzez Qnia » środa 06 czerwca 2007, 15:57

Na moim egzaminie egzaminator celowo przekręcił kierownicę w bok tak że nie mogłam włączyć kierunkowskazu, szarpałam się i szarpałam aż w końcu oświeciło mnie, to był mój pierwszy egzamin. Sądzę, że powinnaś się odwołać.
Zdane 04.04.2007
Odebrane 16.04.2007

Samochód kupiony 18.04.2007

UWAGA!!! KOBIETA ZA KIEROWNICĄ :P
Qnia

Postprzez wiesniak » środa 06 czerwca 2007, 16:13

No cóż, mówienie o światłach mijania z tyłu i szukanie kontrolki od nich na desce rozdzielczej niewątpliwie świadczy o perfekcyjnym przygotowaniu nie tylko do egzaminu, ale także do bycia kierowcą :wink: .
wiesniak

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy