WarunkiAtmosferycznePodczasEgzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

WarunkiAtmosferycznePodczasEgzaminu

Postprzez Tomek » czwartek 01 stycznia 2004, 14:18

Czy egzamin praktyczny moze zostac przerwany na wskutek niesprzyjajacych warunkow atmosferycznych ? Np. podczas zimy nieprzejezdnosc niektorych drog, korki panujace w miescie itp itd.
2. pytanie, czy zdarzylo sie komus taka sytuacja, ze niemogl podjechac pod gorke na egzaminie poniewaz musial sie z jakis przyczyn zatrzymac na niej. ?

Z gory dziekuje za odp.
Tomek

Postprzez miros » czwartek 01 stycznia 2004, 23:04

jesli chodzi o odwolanie egzaminu z powodu korkow to raczej czegos takiego nie ma. egzaminator cie pusci inna trasa, mniej zakorkowana.

a co do warunkow atmosferycznych to nigdy nie slyszalem zeby odwolano egzamin.
miros

Postprzez X » piątek 02 stycznia 2004, 02:33

Zgadzam sie z Mirosem, ze np. ze wzgledu na korki egzamin nie moze byc odwolany. Zreszta, Wordy usytuowane sa bardziej 'na obrzezach' miasta, gdzie ruch jest PLYNNY.... Na korki nie ma co liczyc :).

A co do Twojego drugiego pytania... Chodzi Tobie o nieumijejetnosc ruszania przy pomocy hamulca recznego???? Mi sie nie zdarzylo. Nawet jak zdawalem egzamin mialem wystarczajaco wysokie umiejetnosc ;P...
X

Re: WarunkiAtmosferycznePodczasEgzaminu

Postprzez ella » piątek 02 stycznia 2004, 11:43

Tomek napisał(a):Czy egzamin praktyczny moze zostac przerwany na wskutek niesprzyjajacych warunkow atmosferycznych ? Np. podczas zimy nieprzejezdnosc niektorych drog, korki panujace w miescie itp itd.
2. pytanie, czy zdarzylo sie komus taka sytuacja, ze niemogl podjechac pod gorke na egzaminie poniewaz musial sie z jakis przyczyn zatrzymac na niej. ?

.

gdzie ty widziałes nieprzejezdne drogi w miastach gdzie są WORDY :?:
Co do korków ja zdawałam egzamin w godzinach szczytu i miałam problemy ze zmianą pasów ale nikt nie odwołał z tego powodu egzaminu. Przecież to są warunki w których będziemy jeździć.
Co do górki miałm lekko pod górkę na egzaminie i musiałam się zatrzymać bo był znak STOP i jak ruszałam musiałam użyć ręcznego i wszystko było OK.
Nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze :D
ella
Moderator

Postprzez Sławek_18 » piątek 02 stycznia 2004, 13:45

mam nadzieje, ze podczas normalnej jazdy raczej nie ruszacie w recznego
pod gorke tylko przy pomocy "noznego" hamulca, wydaje mi sie latwiejszy
poddczas egzaminu nie uzywalem recznego nawet jak bylo pod gore.

btw Zaciaganie hamulca recznego podczas postaju na swiatlach to glupota, widze niekiedy jak elki zaciagaja na swiatlach a pozniej czekaj az ona/on znajdzie ten reczny i rokmini jak go oposcic :D
Kieedys stojac pod gore widzialem jak dziadek przedemna mial problemy z ruszeniem :roll:
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez miros » piątek 02 stycznia 2004, 15:02

no ja naprzyklad raz zaciagam reczny pod gore a czasami nie. to zalezy od gorki i czasu czekania na ponowne ruszenie.
miros

Postprzez Hunterus » sobota 03 stycznia 2004, 19:26

teraz ruszanie pod góre może byc nieco trudniejszez powodu oblodzenia drogi :) współczuje tym co zdają rano :)
a odwołać egzamin z powodów atmosferycznych jak najbardziej mogą :) ale tylko kategorie A ;] w samochodziki ani nie zmarzniesz ani nie porzemokniesz :P(chyba jak zostawisz otwarte okno :))
Pifko Furka i Ładna Kobitka
To zupełnie do szczęścia wystarczy :D
Hunterus

OK

Postprzez Tomek » niedziela 04 stycznia 2004, 19:47

Chodzi mi o sytuacje gdzie pod gorke bedzie wyslizgana droga i inne samochody beda mialy trudnosci podjechac pod nia, nie mowiac juz co sie stanie jak sie zatrzymaja.
Bo niestety sluzby miejskie maja czasem problemy z posypaniem sola jakiegos zadupia ( gdzie zazwyczaj usytuowany jest WORD).
Czy moze mnie oblac za to ze po zatrzymaniu nie bede mogl ruszyc pod gorke po lodzie ?:)
Tomek

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 05 stycznia 2004, 00:20

Czy moze mnie oblac za to ze po zatrzymaniu nie bede mogl ruszyc pod gorke po lodzie ?

No a jak, powinienes jako przyszly kierowca miec w kieszeni worek (najlepiej 50 kilowy od razu posypiesz caly odcinek na ktorym sie bedziesz poruszac i jeszcze Ci troche zostanie) jaka lopatke i inne tegu typu rzeczy :D ;) ;) SPOKOJNIE nie badz takim pesymista napewno bedzie dobrze Instruktor za swego czasu mowil mi, ze mial takiego kursanta co poszedl w zesonie zimowym na egza akurat byl snieg na drogach troche za szybko wszedl w zakret, ale opanowal cala sytuacje i po egzaminie uslyszal tylko "Dziękuje" (zdał)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez mostom » poniedziałek 05 stycznia 2004, 16:46

Hunterus napisał(a):teraz ruszanie pod góre może byc nieco trudniejszez powodu oblodzenia drogi :) współczuje tym co zdają rano :)

w sobotę 3.01. 2004 rano zdawała moja żonka (egzamin na 7.45) - - miała ruszanie pod górkę - jak zagazowała to przez kilka sekund koła nie mogły przyczepności złapać. Ale egzaminator nawet nie mruknął - ten manewr zaliczył bez problemciu.
mostom
mostom

Postprzez Kasia » czwartek 08 stycznia 2004, 12:39

W Rozporządzeniu w sprawie zasad (...) egzaminowania jest przewidziana możliwość odwołania egzaminu ze względu na warunki atmosferyczne. W zeszłą zimę u nas się to zdarzyło - przez kilka dni droga do WORD była całkowicie nieprzejezdna...
Kasia

Powrót do Egzamin na prawo jazdy