opel corsa pomocy!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

opel corsa pomocy!

Postprzez darth0s » niedziela 04 lutego 2007, 19:50

witam,
mam w srode egzamin w warszawie na corsie i nie jestem pewien gdzie jest w nim wsteczny bieg :D.. uczylem sie na focusie a to jest zdecydowana roznica :/.. tam sie podnosi obraczke na dzwigni zmiany biegow i dalej gdzie wajche? jak na jedynke czy w prawo do gory?
darth0s

Postprzez wiesniak » niedziela 04 lutego 2007, 20:12

Przecież tam jest na tej dźwigni narysowane, gdzie są jakie biegi, wystarczy spojrzeć :wink: . W corsie tak jak jedynkę tylko bardziej do siebie. No i ta obrączka.
Swoją drogą to gdzie uczą jeździć na focusie?
wiesniak

Postprzez darth0s » niedziela 04 lutego 2007, 20:17

na dalekiej polnocy polski :)

kurde stresik czuje przed tym egzaminem :)
darth0s

Postprzez KUBA_1 » niedziela 04 lutego 2007, 23:03

Z tego co zrozumiałem to w FOKUSIE jest tak samo jak w CORSIE, więc nie wpadaj w panikę.
A poziomy płynów pod maską nie pomylisz? Idź do salonu OPLA i sobie zobacz tylko nie na najnowszej Corsie "4" bo inaczej rozmieścili zbiorniki płynów. Może na jakiejś w serwisie - używanej,
Koniec języka za przewodnika i wiesz wszystko.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez darth0s » niedziela 04 lutego 2007, 23:47

KUBA_1 napisał(a):Z tego co zrozumiałem to w FOKUSIE jest tak samo jak w CORSIE, więc nie wpadaj w panikę.
A poziomy płynów pod maską nie pomylisz? Idź do salonu OPLA i sobie zobacz tylko nie na najnowszej Corsie "4" bo inaczej rozmieścili zbiorniki płynów. Może na jakiejś w serwisie - używanej,
Koniec języka za przewodnika [/size]i wiesz wszystko.

no wlasnie w focusie nie jest jak w corsie. nie bardzo mam czas isc do salonu opla i sie bawic w detektywa w zwiazku z tym pytam tutaj.
darth0s

Postprzez Włodek » poniedziałek 05 lutego 2007, 00:06

Jak podniesiesz kołnierzyk pod gałką dźwigni biegów to usuwasz blokadę odchylenia dźwigni. Możesz wtedy przysunąć dźwignię bliżej siedzenia i przesunąć do przodu. Wtedy wchodzi bieg wsteczny.
Jedynka jest odrobinę w prawo od wstecznego. :idea:
A jeżeli chodzi o płyny eksploatacyjne to zajrzyj do FAQ (najczęściej zadawane pytania)
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Powrót do Egzamin na prawo jazdy