okres czekania na kat.A

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

okres czekania na kat.A

Postprzez wołek » poniedziałek 15 stycznia 2007, 22:35

czy okres czekania po zlozeniu wszystkich papierow do WORD'u na kat.A jest taki sam jak na kat.B czy moze jest krotszy z racji tego ze na ta kategorie zdaje mniej osob? orientuje sie ktos ile sie czeka (zwlaszcza w rzeszowie)? z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony wtorek 16 stycznia 2007, 00:39 przez wołek, łącznie zmieniany 1 raz
wołek

Postprzez cman » poniedziałek 15 stycznia 2007, 22:39

Zazwyczaj czeka się nieco krócej, ale nie tak wiele. Trzy miesiące temu, w Krakowie, czekałem równe 30 dni - ale to był łączony, teoria + praktyka.
cman

Postprzez wołek » poniedziałek 15 stycznia 2007, 22:43

na kat.A czekales 30 dni i w tym samy czasie wiesz moze ile czekali na kat.B? wychodzi na to ze najlepiej zrobie zapisujac sie za pare dni na kurs i zeby od razu zlozyc papiery i w trakcie czekania wyjezdzac godziny...
wołek

Postprzez cman » poniedziałek 15 stycznia 2007, 22:50

Z tego co mi wtedy mówił instruktor, to na kat. B czekali między 30, a 45 dni. Pewnie, że najlepiej zapisać się zaraz po rozpoczęciu kursu, ale do tego musisz mieć zaświadczenie o ukończeniu kursu, a nie wszystkie OSK'i chętnie je wydają przed zakończeniem kursu, więc powinieneś się w tej kwestii dogadać już na początku.
cman

Postprzez wiesniak » poniedziałek 15 stycznia 2007, 23:02

Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale ja na kat. A zdawałem w jednej grupie ze zdającymi na kat. B, tylko że zamiast do samochodu zaprowadzili mnie do motoru. Więc okres oczekiwania jest identyczny jak na kat. B, bo nie liczy się kategoria, tylko, że to tak nazwę, "miejsce egzaminacyjne" (:)). Nie powiem ile czekałem dokładnie, bo mnie instruktor zapisał na ok. półtora miesiąca do przodu zaraz na początku kursu, a okres oczekiwania jest w tym konkretnym WORDzie krótszy (Suwałki).
wiesniak

Powrót do Egzamin na prawo jazdy