Długa przerwa w zdawaniu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Długa przerwa w zdawaniu

Postprzez JotPe » środa 22 listopada 2006, 18:50

witam

zdawałem jakiś czas temu na kat.B, ale niestety nie udało mi się zdać :). Po 3 nieudanych podejściach wyjechałem z kraju za chlebem i obecnie wróciłem i chcę wkońcu zrobić prawo jazdy. I teraz moje pytanie? Czy musze zapisywać się od nowa na kurs? (zdawałem w 2004 roku) czy wystarczyło by wykupienie kilku godzin teorii i praktyki ? wie ktoś?
JotPe

Postprzez cman » środa 22 listopada 2006, 19:12

Wystarczy wykupić 5 godzin praktyki (bądź 10 godzin teorii, jeśli jej nie zdałeś 3-krotnie).
cman

Postprzez Driver'ka » niedziela 18 stycznia 2009, 14:13

Moja kumpela ostatni raz zdawała na prawko jakieś 5 lat temu. To sporo czasu. Po drodze zmieniły się nieco przepisy. Zdawała chyba ze 4 albo 5 razy. Czy ona również nie musi przechodzić całego kursu od początku? Czy może po prostu wykupić sobie kilka jazd i podejść znowu do egzaminu? Ona twierdzi, że chyba jednak pokusi się by od nowa zrobić kurs, ale moje pytanie brzmi czy w jej przypadku jest to koniecznością? Czy nikt się nie będzie czepiał jeśli na przykład tylko sobie pojeździ kilka-kilkanaście godzin, a teorii pouczy się powiedzmy indywidualnie?
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez ella » niedziela 18 stycznia 2009, 14:30

Driver'ka napisał(a):Czy ona również nie musi przechodzić całego kursu od początku? Czy może po prostu wykupić sobie kilka jazd i podejść znowu do egzaminu?

Driverka, wyżej masz podaną odpowiedź. Jeśli to mało to jest jeszcze FAQ

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=11589
ella
Moderator

Postprzez Driver'ka » niedziela 18 stycznia 2009, 14:44

Dzięki, myślałam, że jak mija ileś tam lat, to trzeba robić wszystko od początku ;)
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Mad Hog » niedziela 18 stycznia 2009, 20:47

Witam Forumowiczów! Ja kurs rozpocząłem w 2002r, pierwszy raz teorię zdawałem w grudniu 2005r i na skutek różnych perturbacji życiowych zawiesiłem sprawę. Wreszcie w grudniu 2008 pokusiłem się o to, by wrócić do tematu prawa jazdy (6 lat po rozpoczęciu kursu!). Problem był jedynie w tym, że WORD moje papiery odesłał do Wydziału Komunikacji, więc było trochę chodzenia za tym. Teraz czekam na egzamin praktyczny, który mam zapisany na 17 lutego i jestem dobrej myśli (chociaż nie bez obaw i wątpliwości). Pozdrawiam!
Nie mam prawa jazdy no i co z tego?
Mad Hog

Powrót do Egzamin na prawo jazdy