NIESPRAWNY SAMOCHÓD

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

NIESPRAWNY SAMOCHÓD

Postprzez lprzyjemski » piątek 13 października 2006, 18:34

Witam..

Zdawalem egzamin w Toruniu....

POdczas wjazdu na wzniesienie skakalo mi sprzeglo...tzn. pedal sprzegla skakal z gory na dol caly czas... nie moglem dokladnie kontrolowac pozycji pedalu sprzegla..

Z tego powodu nie udalo mi sie przejechac wzniesienia (skaczasy pedal) poniewaz samochod dwa razy zgasl..

Egzaminator mi podziekowal..

Czy moge w tej sprawie napisac odwolanie oraz czy to ma szanse powodzenia?

2. Moj kumpel zdawal po mnie....

Popelnil blad.. przesiadl sie z egzaminatoremm...

Egzaminator kierowal pojazdem BEZ ZAPIETYCH PASOW... (powinien je miec zapiete)

na prostej drodze gazowal 90 km/h

3. U mojego kumpla rowniez skakalo sprzeglo.. jednak za drugim razem przejechal gorke... gdy egzaminator wsiadl.. zapytal sie (egzaminator) czy kumpel majstrowal cos przy monitorze. Gdy uslyszal przeczaca odpowiedz.. powiedzial "bede musial zglosic usterke techniczna..."

Byc moze wiec nic nie zostalo zarejestrowane..

Jak zaddzialac w tej sytuacji??
lprzyjemski

Postprzez konradekk » piątek 13 października 2006, 23:13

Hmmm cieżko powiedziec teraz mleko sie rozlało bylo interweniować w czasie egzmaniu tzn gdy egzaminator "podziewoła ci"
Teraz cieżko bedzie ci udowodnić tą usterką ze sprzegłem....
Kamery dużo tu nie pomogą bo jakim cudem mają zarestrować wadliwe działanie sprzęgła?
Z tymi pasami i prędkością to jest normalne u egzaminatorów tego nie udowodnisz to jest "norma u nich"
Na następny raz masz nauczke zgłaszaj wady techniczne auta.
konradekk

Postprzez lprzyjemski » piątek 13 października 2006, 23:48

bylo slychac halas podczas skakania sprzegla.. a dzwiek rowniez rejestruja.. wiec mysle ze jest jakas szansa.. a gdyby to naglosnic w mediach?? przeciez nie tylko nam sie to zdarzylo...
lprzyjemski

Postprzez Tancerz » piątek 13 października 2006, 23:59

Ty lepiej nic nie nagłaśniaj dobrze Ci radze :) chyba że chcesz zdawać egzamin na prawko za granicą :D ty myślisz że jak zrobisz aferę to to coś da :?: to się wszystko między nimi rozejdzie.... a ty po takiej akcji możesz zapomnieć że zdasz egzamin tutaj.... powaznie Ci mówię....to też są ludzie ...
Prawo jazdy KAT. B
Skoda Felicia 1.3

-Puchatku? :(
-Tak Prosiaczku?
-Nic :( -po chwili łapiąc go za rączke rzekł-Chciałem tylko upewnić się, że jesteś :(
Tancerz

Postprzez gardziej » sobota 14 października 2006, 03:07

jak skacze sprzeglo na pierwszej probie, na drugiej wciskasz gaz do dechy i bardzo pomalu podnosisz noge ze sprzegla puszczajac hamulec, nie ma prawa nic skoczyc :)

a na powaznie, trzeba bylo zglosic usterke, ewentualnie poczekac na innych, ktorzy rowniez nie zdali na tym aucie i zaatakowac gromada, teraz to sobie mozesz...
gardziej

Powrót do Egzamin na prawo jazdy