Koperta Na Łuku - Jak Stanąć? + zawracanie na 3 (schematy)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Koperta Na Łuku - Jak Stanąć? + zawracanie na 3 (schematy)

Postprzez Sony_84 » czwartek 21 września 2006, 23:02

Witam łuk idzie mi calkiem całkiem nie przejezdzam po liniach natomiast mam problem z koperta. Nie wiem jak prawidłowo musze stanąć. Postanowiłem to narysowac:

Obrazek

Schemat A - PRAWIDŁOWO

czy reszta schematów jest całkowicie NIEPRAWIDŁOWA ??? (schematy C i D troche przesadzilem az tak krzywo nie staje ;) czy moge lekko krzywo ustac ?? )

i drugie pytanie dotyczace zawracania na 3?
czy ten manewr wykonany jest prawidłowo ?

Obrazek

z gory dziekuje za pomoc :) przepraszam za jakosc schematow ;)
pozdrwaiam
Ostatnio zmieniony czwartek 21 września 2006, 23:23 przez Sony_84, łącznie zmieniany 2 razy
Obrazek
17.08.2006 – Kurs Rozpoczęty
06.11.2006 – Zdany Egzamin Za 1 Razem
14.11.2006 – Prawko Odebrane! :)
Sony_84

Postprzez ella » czwartek 21 września 2006, 23:19

NIe wiem czy się przyczepi jeśli nie staniesz na środku, raczej nie -nam mówili, że trzeba zmieścić się całym obrysem auta w polu zatrzymania
Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale starajcie się zatrzymać samochód w środku pola (chodzi mi o "parkownie zawracając na miejsce startu" ). Mnie się przyczepili, że był za blisko żółtej, bocznej linii.
Nie musi być w samym środku X-a, najważniejsze, zeby lusterkiem "nie wyjechać" poza linię. Czyli jakbyś stanął i takim długaśnym 1,5 metrowym ołowkiem obrysował lusterko na ziemi to musi się ono zmieścić w polu X.
W moim przypadku, po znaleźieniu się w strefie zatrzymania egazminator kazał mi wyjść z auta i obejrzeć jak zaparkowałem samochód (wszystko było ok /wg mnie/) ale egzaminator kazał powtórzyć "rękaw" ponieważ samochód powinien znaleźć się w "środku strefy" - jak powiedział. Dokładnie obejrzałem linie, samochód nie wystawał ni z przodu, ni z tyłu, tylko był zaparkowany za blisko linii
Za "krzywe" zatrzymanie w strefie, egzaminator może kazać ci powtórzyć zadanie (nie wiem czy jest jakiś zapis w ustawie ), ale osobiście musiałem powtarzać łuk, ponieważ cyt.: "Pojazd musi znajdować się w środku strefy, miejsca zatrzymania". Dla mnie jest to brednia, ponieważ musisz poprostu zatrzymać się w wyznaczonym miejscu ale bywa różnie

TAk więc co WORD to inaczej.

A zawracanie na trzy masz tutaj z prawidłowym schematem
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... canie+trzy
ella
Moderator

Postprzez Sony_84 » czwartek 21 września 2006, 23:26

ooo super dziekuje za odpowiedz :)
Obrazek
17.08.2006 – Kurs Rozpoczęty
06.11.2006 – Zdany Egzamin Za 1 Razem
14.11.2006 – Prawko Odebrane! :)
Sony_84

Postprzez Krzysiek88 » piątek 22 września 2006, 12:57

mi instruktor mówił że jak się zmieszcze na koprercie to zaliczone.
Ale chyba najlepiej ustawić się prosto:)[/url]
12.09.2006 teoria zdana:)
10.10.2006 oblane:(:(:(
21.11.2006 oblane ech:/
22.12.2006 oblane kur... ;/

Egzaminator też człowiek...
Krzysiek88

Powrót do Egzamin na prawo jazdy