Jazda pod wzniesienie (egzamin praktyczny na placu)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jazda pod wzniesienie (egzamin praktyczny na placu)

Postprzez Mattias » piątek 08 września 2006, 20:48

Witam
Jestem po egzaminie praktycznym, niestety i (oczywiście?) niezaliczonym. Zdawałam w WORDzie w Suwałkach. Sytuacja była następująca: na placu manewrowym, przy wjeździe pod górkę źle sie ustawilam, i kierowalam sie na sciane, gdy zauwazylam, że się nie wyrobię, zatrzymałam sie (zatrzymałam się sama, nie zgasł mi samochód) i chciałam wycofać się, zrobić korektę. Zaczęłam się wycofywac, ale zaraz do samochodu wsiadł egzaminator, który oznajmił mi, że egzamin został przerwany z powodu zagrożenia zdrowia i życia, Zastanawiam się, czy miał prawo przerwać egzamin, skoro nie wjechałam w ścianę, zatrzymałam się z metr przed, samochód mi nie zgasł, włączyłam wsteczny i zaczęłam się wycofywać.

Jeżeli ktoś zdawał w Suwałkach, wie, jak na tym placu wygląda górka.

Czy jest sens się odwoływać?

Z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
Mattias

Postprzez cman » niedziela 10 września 2006, 15:01

Dobrze obserwowałaś co się dzieje z tyłu samochodu? Być może egzaminator właśnie tam stał, nie był przygotowany na cofanie, musiał uciekać :P i dlatego stwierdził, że było to zagrożenie. Nie zapytałaś od razu egzaminatora na czym polegało stworzenie zagrożenia?

Nie wydaje mi się, żeby samo nadmierne cofnięcie samochodu można było już uznać za stworzenie zagrożenia.
cman

Powrót do Egzamin na prawo jazdy