Trasa egzaminacyjna w Bytomiu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Trasa egzaminacyjna w Bytomiu

Postprzez regius » piątek 11 sierpnia 2006, 12:22

Witam.
Mam zamiar przeniesc papiery z Gliwic do Bytomia , w zwiazku z tym mam pytanie.Czy ktos sie orientuje jak wyglada trasa egzaminacyjna w Bytomiu? Slyszalem , ze wyjezdza sie z osrodka na jakas trase szybkiego ruchu i w polowie trasy trzeba zawracac przy jakims centrum handlowym , jednak nic wiecej nie wiem i nie wiem czy to prawda.Jesli ktos zna ta trase to bede wdzieczny za pomoc.

Pozdr.
regius

Postprzez Ad_aM » piątek 11 sierpnia 2006, 12:49

Jeśli chodzi Ci o kat. B to nigdzie nie ma ustalonych tras!! A skoro przystępujesz do egzaminu to chyba nie przeszkadza Ci zawracanie w tym miejscu;) ?
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez regius » piątek 11 sierpnia 2006, 14:09

Tylko ja slyszalem , ze tam sie nie da inaczej jechac , bo zaraz jest jakas 4 pasmowka , ktora sie jedzie 20 min (w jedna strone). do centrum handlowego , i trzeba wracac bo egzamin trwa 40 min. Dlatego ta trasa tak mmie ciekawi.

Pozdr.
regius

Postprzez ania18 » sobota 12 sierpnia 2006, 16:41

Tak się składa że jestem z bytomia więc się wypowiem :cry: ośrodek egazinacyjny znajduje się koło reala więć z reguły egzaminatorzy wyjeżdzają do centrum bytomia właśnie ul. strzelców bytomskich ( pewnie o to miejsce ci właśnie chodzi) może faktycznie dłuugo ciągnie się prosto i naprawde szybko idzie śmigać, ale niedaj się złapać (ograniczenie do 50) . Co do zawracania to uważaj tylko żeby przy komendzie ( proszę zawrócić przy najbliższej okazji) niezrobić wtopy na kierunkowych. To tyle co ci moge powiedzieć odnośnie tej drogi , natomiast tak jak powiedział ktoś mądry niema czegoś takiego jak trasa egaminacyjna ( mój istruktor zawsze powtarza "są tylko miejsca gdzie egzaminatorzy bardzo lubią jeździć") . Nielicz na to że będziesz jechał tylko tą drogą bo to by było zbyt bajeczne. Albo pojedziesz w kierunku radzionkowa, albo w kierunku centrum bytomia i daje ci gwarancje, że w ciągu tych 40 min będziesz miał mnustwo manewrów, nietylko same zawracanie :wink:
ania18

Postprzez Aniolek_74 » niedziela 13 sierpnia 2006, 10:02

Oj ja tezbędę zdawać w Bytomiu :) Ale jak na razie mam za sobą tylko 13 godzin jazdy :) Wiec jeszcze troche to potrwa :))
Ratunku, uczę się jeździć :)))
Aniolek_74

Postprzez lamie87 » środa 16 sierpnia 2006, 01:16

Zazwyczaj jezdzi sie po radzionkowie ale osttanio slyszalem ze coraz wiecej po samym Bytomiu. Ja jezdzilem kolo osrodka:P Tzn kolo reala troche na sujcze znowu kolo osrodka potem parkowanie kawalek za osrodkiem zawracanie na pobliskim rondzie i znowu osrodek:P
A wyjazd z samego osrodka jest łatwy..
Szaleje Fiatem 126p z 98r. :P HA :D
http://img412.imageshack.us/img412/4271/avantarqi3.jpg
lamie87

Postprzez gardziej » środa 16 sierpnia 2006, 14:53

fakt nie ma tras wytyczonych, ale dobrzy instruktorzy wiedza, gdzie lubia jezdzic egzaminatorzy... ja na kazdej jezdzie robilem zawracanie w jednym tylko miejscu i na egzaminie malo ne umarlem ze smiechu, jak tam dojechalem i slysze: "prosze zawrocic wykorzystujac tamten wjazd".

albo jak mialem jazde przed egzaminem i pojechalismy w miejsce, gdzie byla rano zmieniona organizacja ruchu, instruktor sie zdziwil i przejezdzalem tamtedy specjalnie 3 razy. bo mowi: "napewno beda tu jezdzic" i jezdzilismy.
gardziej

Powrót do Egzamin na prawo jazdy