Jeszcze z Wami pobędę

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jeszcze z Wami pobędę

Postprzez invx » sobota 05 sierpnia 2006, 15:02

No i stało się, nadszedł dzien pierwszego egzaminu. Zaczelo sie slicznie: zero błedów na teori.

Potem plac. Stawił się jakiś starszy dziadek egzaminator 8), myśle sobie że to dobrze, bo doświadczony - a nie jakis mlody, co go niewiadomo kiedy ambicja ruszy.

Wsiadam do autka a on tak oficjalnie "czy zasady egzaminowania sa panu znane ?" mowie ze tak, a on "to prosze sprawdzic potrzebne el. pojazdy odpowiedzialne za bezpieczenstwo", taki mi sie wydal oschly :P

no sprawdzilem, podjechal mi na luk ... i tu sie moj horror zaczol 8)
Ruszam. Dojechalem do konca luku do przodu. Mialem wrazenie jak by ta koperta byla cholernie waska :P. Zatrzymalem sie, i ruszam w tyl. Nie wiem co ja zrobilem ... spier*** totalnie ! :twisted:, jak nigdy eLka nie wyjechalem calym kolem poza linie, tak tutaj pol samochodu mi ucieklo :shock: Nie wiem co ja porobilem ... wczoraj jeszce cwiczylem luk bylo OK.

Moze to nowe warunki ? moze stres ? moze za bardzo chcialem zdac za 1. razem :(

zly jestem na siebie przeokrutnie :twisted:
a najgorsze ze kolejny termin mam 8 wrzesnia :?

ale juz od jutra biore sie za robote, i po luku bede z zamknietymi oczami jezdzic :lol:

no ale szkoda ze nie wyszlo :cry:
cos mnie meczy tylko mysl ze jak ktos nie zda za 1. to jest gorszym potem kierowca niz Ci co zdaja za 1. razem :roll:

no ale tak jeszce bede czesto na forum zagladal :P.
invx

Re: Jeszcze z Wami pobędę

Postprzez Sokasia » sobota 05 sierpnia 2006, 15:18

invx napisał(a):cos mnie meczy tylko mysl ze jak ktos nie zda za 1. to jest gorszym potem kierowca niz Ci co zdaja za 1

Co za bzdura... :D
Czy mam się rozpisać na temat "teorii względności" ?

Więcej wiary w siebie i optymizmu:)
Sokasia

Postprzez ella » sobota 05 sierpnia 2006, 19:13

Szkoda, że relacji nie umieściłeś tam gdzie wszyscy.
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3775
ella
Moderator

Postprzez Fuks_ja » piątek 11 sierpnia 2006, 16:26

invx napisał(a): cos mnie meczy tylko mysl ze jak ktos nie zda za 1. to jest gorszym potem kierowca niz Ci co zdaja za 1. razem :roll:

Chyba odwrotnie? Jak zdasz za 1. razem, to masz za sobą mniej jazd niż ten co się musiał doszkalać. Co prawda, jeśli zdasz za 15. to jednak nie oznacza, że jeździsz lepiej niż ten co zdał za 1. Sama nie wiem, gdzie jest ta cienka granica ;)
Fuks_ja

Postprzez wiesniak » sobota 12 sierpnia 2006, 00:19

Bycie kierowcą nie kończy się jednak na jazdach doszkalających, a dopiero zaczyna. Zresztą ten co po 30h zdał egzamin chyba jest lepszy od tego, co to dopiero po przykładowo 45h?
wiesniak

Postprzez cman » sobota 12 sierpnia 2006, 13:29

Fuks_ja napisał(a):Chyba odwrotnie? Jak zdasz za 1. razem, to masz za sobą mniej jazd niż ten co się musiał doszkalać. Co prawda, jeśli zdasz za 15. to jednak nie oznacza, że jeździsz lepiej niż ten co zdał za 1. Sama nie wiem, gdzie jest ta cienka granica ;)

Kurczę, to ja jestem chyba najgorszym kierowcą :oops:. Niedość, że wyjeździłem na kursie tylko 20 godzin to jeszcze sam egzamin trwał tylko 25 minut.
cman

Postprzez Fuks_ja » poniedziałek 14 sierpnia 2006, 14:57

wiesniak napisał(a):Bycie kierowcą nie kończy się jednak na jazdach doszkalających, a dopiero zaczyna. Zresztą ten co po 30h zdał egzamin chyba jest lepszy od tego, co to dopiero po przykładowo 45h?

Hmmmm... a może miał więcej szczęścia? To, jakim jesteś kierowcą moim zdaniem nie ma żadnego związku z tym, za którym razem zdałeś. Znam całe tłumy osób które zdały za pierwszym razem i jeżdżą tragicznie bądź w ogóle nie wsiadają do auta.
Fuks_ja

Postprzez wiesniak » poniedziałek 14 sierpnia 2006, 18:15

Fuks_ja napisał(a):
wiesniak napisał(a):Bycie kierowcą nie kończy się jednak na jazdach doszkalających, a dopiero zaczyna. Zresztą ten co po 30h zdał egzamin chyba jest lepszy od tego, co to dopiero po przykładowo 45h?

Hmmmm... a może miał więcej szczęścia? To, jakim jesteś kierowcą moim zdaniem nie ma żadnego związku z tym, za którym razem zdałeś. Znam całe tłumy osób które zdały za pierwszym razem i jeżdżą tragicznie bądź w ogóle nie wsiadają do auta.

A moim zdaniem to ma związek, bo ten, co potrzebował 30h do nauczenia się podstaw jak by nie patrzeć szybciej uczy się jazdy samochodem niż ktoś, kto się musiał doszkalać. A uczy się kierowca całe życie, nie tylko na kursie.

Oczywiście ilość egzaminów nie jest w żadnym wypadku kryterium oceny człowieka jako kierowcy, ale może dużo powiedzieć.

P.S. Też znam takie osoby :P.
wiesniak

Powrót do Egzamin na prawo jazdy