Wykup godzin - pytanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Wykup godzin - pytanie

Postprzez axel » sobota 08 lipca 2006, 16:49

Witam. Jestem niestety po trzech nieudanych próbach zdania prawka. W związku z tym muszę wykupić 5 godzin jazd. I tu mam pytanie. Czy da się rozegrać to w ten sposób, że np. płacę w szkole jazdy z góry za te 5 godzin, dostaje kwitek, jadę zapisać się na egzamin, na koniec wracam i ustalam ze szkołą termin tych jazd jak najbliżej egzaminu? Pytam, bo słyszałem, że szkoła nie może wydać zaświadczenia, jesli faktycznie się tych godzin nie wyjeździło. Pozdrawiam.
axel

Postprzez Małgonia11 » sobota 08 lipca 2006, 16:55

To wszystko zależy chyba od szkoły, w niektórych na pewno da się to tak załatwić. Ostatnio byłam z moją koleżanką w OSK i dostała kwitek, że wyjeździła 5 godzin a w biurze powiedzieli jej, żeby na jazdę przyszła się umówić jak będzie znała termin egzaminu, żeby ułożyć jazdy pod egzamin.
28.06.2006 - zdane !
Mój pierwszy samochód - Ford Fiesta
Małgonia11

Postprzez grze » sobota 08 lipca 2006, 22:41

to tylko zalezy od osk czy ida na reke kursantowi, bo wiadomo jaki jest okres czekanai na ezgamin. moja znajoma dostala swistek ze kurs zakonczyla mimo ze miala wyjezdzone 21 godz reszte wyjezdzila w ostatnim tygodniu przed egzaminem ale zaznaczam zanim dostala papierek sam kierownik ja przeegzaminowal i wtedy stwierdzil czy moze wysatwic taki papierek.
grze

Postprzez Dota88 » niedziela 17 września 2006, 09:51

A jeśli w sumie te 5 godzin wykupiło sie jeszcze przed oblanym 3. egzaminem to mozna isć po zaświadczenie ze te 5 dodatkowych lekcji było ?? Czy one się nie liczą i uznane będą dopiero te wykupione już po 3 niezdanych egzaminach ??
Dota88

Postprzez Tomek_ » niedziela 17 września 2006, 10:05

Wszystko zalezy od osrodka, oczywiscie ze szkola nie moze wystawiac zaswiadczenia gdy sie godzin nie wyjezdzilo, w praktyce jednak podejrzewam, ze wypisza ci jak bedziesz chcial. Zbyt duza konkurencjana rynku.

P.S.Oczywiscie mam na mysli jezeli za te godziny zaplaciles/zaplacisz. :D
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez Mesee » niedziela 17 września 2006, 14:00

Dota88 napisał(a):A jeśli w sumie te 5 godzin wykupiło sie jeszcze przed oblanym 3. egzaminem to mozna isć po zaświadczenie ze te 5 dodatkowych lekcji było ?? Czy one się nie liczą i uznane będą dopiero te wykupione już po 3 niezdanych egzaminach ??

Z tego co mi wiadomo to nie licza się te wcześniejsze. Do tego data wydania zaświadczenia musi byc późniejsza (co najmniej o 2 dni) niz ten 3 niezdany egzamin. No chyba, że OSK zgodzi się, by uznać te wcześneijsze godziny, ale wątpie.
W moim ośrodku trzeba było wyjeżdzić co najmniej 3 godziny, żeby wystawili zaświadczenie,(oczywiście po tym niezdanym 3 egzaminie).
2 ostatnie mozna było zostawić na później, ale o tym tez decydował instruktor. Zależało to od umiejętności kursanta.
Co więcej po trzeciej nieudanej próbie trzeba było przynieść do OSK zaświawdczenie z PORD-u informujące, kiedy i że kursant 3 razy nie zdał egzaminu i dopiero wtedy mozna było wykupić dodatkowe 5 godzin.
Powodzenia.
kat.B- od 30.01.2006

:-D :-D :-D
Mesee

Postprzez Dota88 » niedziela 17 września 2006, 15:36

Wielkie dzieki za informacje :D
Dota88

Powrót do Egzamin na prawo jazdy