Ponowne odzyskanie prawo jazdy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Ponowne odzyskanie prawo jazdy

Postprzez mr_robin » środa 29 marca 2006, 08:14

Za kilka miesięcy mija okres zakazu prowadzenia pojazdu (2 lata).
Proszę o informacje:
a). czy musze ponownie chodzić na kurs, wg mnie raczej nie gdyż kiedyś robiłem a warunkiem podejścia do egzaminu w WORD jest zaliczenie kursu
b) czy do egz podchodzę po upływie kary, czy moge szybciej zdać a prawo jazdy odebrać z wydziału komunikacji po uplywie kary (skraca mi to ok 2 miesiące)
Z góry dziękuje za info....
mr_robin

Postprzez Tomek_ » środa 29 marca 2006, 10:58

Nie robisz kursu, robisz tylko egzamin, do ktorego nie mozesz podejsc wczesniej niz minie zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych. Gdybys na egzaminie wsiadl do samochodu, naruszylbys sadowy zakaz, a to juz przestepstwo.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez mr_robin » wtorek 04 kwietnia 2006, 15:07

a czy moge wczesniej udac sie do wydziału komunikacji po zaświadczenie ze mogę podejść do egzaminu np miesiąc wczesniej, Zapisze sie odpowiednio szybciej tak by egzamin mieć np dzień po zakończeniu kary. Odpwiednio wczesniej zdac testy
mr_robin

Postprzez Tomek_ » wtorek 04 kwietnia 2006, 16:55

Przepisy mowia wyraznie, ze zabrania sie egzaminowania osoby co do ktorej wydano zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznyh. Nie sadze tez zeby wydzial komunikacji wydal Ci wczesniej zaswiadczenie, choc tego nie jestem calkowicie pewnie. Najprosciej bedzie zadzwonic do wydzialu i zapytac.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Powrót do Egzamin na prawo jazdy