Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać!?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać!?

Postprzez She18 » piątek 10 marca 2006, 10:21

Może wyda się to Wam głupie ale dla mnie jest to problem.Mój problem jest następujący:09.03.2006 miałam egzamin, gdy przyszłam moja kolej byłam całkowicie zestresowana no ale do rzeczy.Po przygotowaniu do jazdy, po sprawdzeniu co gdzie sie mieśći wsiadłam do samochodu egzaminacyjnego i pojechałam na łuk. Do przodu ładnie, z jazda do tyłu KATASTROFA :!: :!: :!: No i właśnie tu pojawił się problem ja uczyłam jezdzic sie na Punto a samochód egzaminacyjny to Corsa ale to jest małay pikus. Gdy sie odwróciłam aby jechac do tyłu to sie przeraziłam :shock: w sródku pojawił sie 3 zagłowek którego w Punto nie było.Myślę sobie ,że bede posiłkować sie lusterkami ale jak szybko się przekonałam lustereczka bdb oddalaja.Ale się nie udało poniewaz najechałam na poachołekJ estem niską osóbką i juz na Punto sprawiała mi trudnosc jazda do tyłu no ale nauczyłam sie i było ok. Ale gdy wczoraj wsiadłam do tej Corsy to nic nie widziałam bo praktycznie cały widok zasłaniał mi zagłówek.Na kursie jak jezdziłam przynosiłam sobie mały kocyk który podkładałam i wszystko widziałam.
No to teraz pojawia sie pytanie czy moge cos takiego przyniesc na egzamin.Cociaż wydaje mi sie ze egzaminatora to nie bedzie obchodzic ze ja nic nie wiedze.

Prosze o pomoc :!: :!: :!:
Wiem ze wydaje sie to Wam głupie ale to są moje smutne realia :(
She18

Postprzez Tomek_ » piątek 10 marca 2006, 11:45

Mysle, ze jesli jestes niska osoba, a ustawienie fotela nie pomaga to uzycie koca mozna zaliczyc jako przygotowanie sie do jazdy.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez grze » piątek 10 marca 2006, 11:53

We Wrocławiu dziewczyny przychodzily na egzamin z poduszkami by podniesc sie o kilka cm.A najprosciej podejsc do word-u i sie zapytac czy mozna przyniesc cos takiego.
grze

Postprzez ella » piątek 10 marca 2006, 12:39

Miałam koleżankę, która poszła na egzamin z poduszeczką. Przecież to chodzi o to, żeby bezpiecznie prowadzić samochód a nie po omacku.
ella
Moderator

Postprzez RadzioS » piątek 10 marca 2006, 15:44

ella napisał(a):Miałam koleżankę, która poszła na egzamin z poduszeczką. Przecież to chodzi o to, żeby bezpiecznie prowadzić samochód a nie po omacku.

jazda z taka poduszeczka chyba jednak nie jest bezpieczna, jest ona luzna, a pozycja w fotelu jest nieprawidlowa (ale jesli chodzi o egzamin na placyku to wiadomo napewno pomoze)
Obrazek
RadzioS

Postprzez Wiedźma » piątek 10 marca 2006, 17:29

A w samochodach egzaminacyjnych w Jeleniej Górze widziałam takie płaskie poduszeczki (obszyta gruba gąbka?) i wyglądało na to, że są niejako "na stanie", i jeśli ktoś potrzebuje, to moze ich użyć.
BYKOM STOP! Poprawna pisownia i ortografia w Internecie.
Wiedźma

Re: Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać!?

Postprzez Włodek » piątek 10 marca 2006, 19:25

She18 napisał(a):.... Gdy sie odwróciłam aby jechac do tyłu to sie przeraziłam :shock: w sródku pojawił sie 3 zagłowek którego w Punto nie było.Myślę sobie ,że bede posiłkować sie lusterkami ale jak szybko się przekonałam lustereczka bdb oddalaja..... Ale gdy wczoraj wsiadłam do tej Corsy to nic nie widziałam bo praktycznie cały widok zasłaniał mi zagłówek.Na kursie jak jezdziłam przynosiłam sobie mały kocyk który podkładałam i wszystko widziałam. .... :(

Co do zagłówków - Jeżeli patrzysz w szybę tylną to środkowy słupek masz widzieć między zagłowkiem środkowym i tym za kierowcą. Jeżeli tak będziesz jechać do ok 5 m od końca stanowiska to będzie ok.Następnie patrzysz na słupki ograniczające pole zatrzymania (te stojące 5m od końca) i zatrzymujesz się gdy widzisz prawy (lub lewy) słupek tak jak zatrzymujesz się w polu zatrzymania po jeździe do przodu. :wink:
Niektóre Corsy mają regulacje wysokości fotela. Najpierw sprawdź. :o
Jeżeli jesteś skromnego wzrostu to możesz złożyć na piśmie prośbę o możliwość użycia poduszki. Większość WORD-ów nie zabrania tego. W zależności od regionu różnie się to kształtuje, więc lepiej zapytaj Dyrektora d/s egzaminowania lub Egzaminatora Nadzorującego. :idea:
Powodzenia
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez wiruswww » piątek 10 marca 2006, 21:48

W białymstoku w samochodach egzaminacyjnych są poduszevczki i egzaminatorzy w trakcie odprawy mowią ze jakby ktos z takowej chcial skozystac to wystarczu mu powiedziec to on ją poda z bagaznika. Tak wiec z tego kocyka jak najbardziej mozesz skozystac, egzaminator nie powinien robic problemow
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Powrót do Egzamin na prawo jazdy