Kategoria D co i jak?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kategoria D co i jak?

Postprzez hipek9 » czwartek 09 marca 2006, 16:45

Ile trzeba mieć lat żeby zdawać na kategorie D?? Było od 21 ale już dawno słyszałem że można robić to prawko jeżeli sie ma rok czasu na B.
I ostatnio znalazłem cos takiego że jeżeli się zda prawo jazdy na D to jest jakiś okres próbny 2 lata i nie można w tym czasie podjąć pracy.
Może ktoś napisać jak to jest? Mam 20 lat i przydałyby mi się autobusy.
A i jeszcze jedno. U mnie w mieście jak byłem sie dowiedzieć ile kosztuje to mi mówią że 3000zł na D ale mi proponują za 3000zł C+D. Ile u was kosztują te kursy i czy sie opłaca za tą cenę? DZX
hipek9

Postprzez Tomek_ » czwartek 09 marca 2006, 16:51

Trzeba miec 21 lat.

Cena kursu jest zalezna od tego czy masz prawo jazdy C czy tylko B. Jesli robisz z B to cena waha sie w granicach 2400-3500, jezeli robisz z C to ok 1000 mniej. Z kategorie C masz do wyjezdzenia 40h, z B 60h.
Jestes pewien, ze proponuja C i D za 3000? Czy moze maja na mysli D po C ?
Poza tym, zeby pracowac jako kierowca bedziesz musial ukonczyc kurs przewozu osob. Odnosnie tych 2 lat okresu przejsciowego to sprawdze i dam znac ;)
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez hipek9 » czwartek 09 marca 2006, 16:57

C i D za 3000? Czy moze maja na mysli D po C

Hmmm a możesz napisać jaka jest różnica?
hipek9

Postprzez Tomek_ » czwartek 09 marca 2006, 17:17

Mam na mysli, ze osobiscie spotkalem sie z oferta na stronie internetowej gdzie bylo napisane "C+D" cena....
Zadzwonilem wiec tam i okazalo sie, ze to cena na kategorie D, ale majac juz kategorie C.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez zybi » piątek 10 marca 2006, 00:43

jeżeli chodzi o okres przejsciowy to w tej chwili nie ma takiego ,po odebraniu prawa jazdy na kategorie D morzesz od razu podjac prace ,ale wiesz jak jest zawsze wymagaja jakis starz pracy na autobusach ,ale polecam zrobic wczesniejsze kategorie C ,C+E, bedziesz mial latwiej w znalezieniu pracy chyba ze atakujesz tylko autobusy,ceny sa podobne jak wszedzie jest niewielka ruznica,ale namawiam na kazda kategorje bo jest to drugi zawód ,a zawsze jest miec cos w zapasie ??,mnie lata lecą a jednak postanowilem zrobic wszystko jeszcze pozostal autobus!!,ale to jest male piwo jezeli chodzi o egzamin gorzej z kasą,Żartobliwie powiem tak żadnej wolnej rubryki w prawojezdzie !! :D
zybi

Powrót do Egzamin na prawo jazdy