przez bentos » czwartek 02 marca 2006, 21:55
przez ella » czwartek 02 marca 2006, 22:03
przez Vella » piątek 03 marca 2006, 21:14
przez ari » niedziela 05 marca 2006, 18:05
Vella napisał(a):A gdyby jednak ciocia się zdecydowała na zdawanie egzaminu (chociaż nie musi, jak pisze ella) to przecież może zdawać egzamin na samochodzie z automatyczną skrzynią biegów. Wtedy jest adnotacja na prawku, że mozna prowadzić tylko takie samochody.
Mój kuzyn miał coś takiego, kilka lat temu zdawał. Nie jako niepełnosprawny, ale samochodu z manualną skrzynią prowadzić nie chce. I zgodnie z zastrzeżeniem na prawku - nie może.
przez Vella » niedziela 05 marca 2006, 19:02
szczerze mówiąc nie jestem pewna. To parę latek temu było, a teraz kontaktu z kuzynem nie mam. Głowy nie dam, ale wydaje mi się, że można na własnym zdawać.ari napisał(a):Tak z czystej ciekawości, jak się załatwia egzamin na automacie? A jeśli w Wordzie nie mają samochodu z automatem?
przez Włodek » niedziela 05 marca 2006, 19:05
ari napisał(a):Vella napisał(a):A gdyby jednak ciocia się zdecydowała na zdawanie egzaminu (chociaż nie musi, jak pisze ella) to przecież może zdawać egzamin na samochodzie z automatyczną skrzynią biegów. Wtedy jest adnotacja na prawku, że mozna prowadzić tylko takie samochody.
Mój kuzyn miał coś takiego, kilka lat temu zdawał. Nie jako niepełnosprawny, ale samochodu z manualną skrzynią prowadzić nie chce. I zgodnie z zastrzeżeniem na prawku - nie może.
Tak z czystej ciekawości, jak się załatwia egzamin na automacie? A jeśli w Wordzie nie mają samochodu z automatem?
przez njoy » czwartek 16 marca 2006, 09:23
przez Tomek_ » czwartek 16 marca 2006, 10:15
przez ella » czwartek 16 marca 2006, 10:17
Czy jest taka możliwość, żeby dostać prawo jazdy z wpisem, że jest ważne tylko na automaty?
przez Vella » czwartek 16 marca 2006, 11:18
ella napisał(a):Czy jest taka możliwość, żeby dostać prawo jazdy z wpisem, że jest ważne tylko na automaty?
Jezeli ma normalne prawo jazdy to nikt jej nie zabrania jeżdzenia automatem. Gorzej w drugą stronę. Jakby miała wpis tylko na automat to nie mogłaby jeździć innym samochodem.
przez Vella » czwartek 16 marca 2006, 11:22
ella napisał(a):Czy jest taka możliwość, żeby dostać prawo jazdy z wpisem, że jest ważne tylko na automaty?
Jezeli ma normalne prawo jazdy to nikt jej nie zabrania jeżdzenia automatem. Gorzej w drugą stronę. Jakby miała wpis tylko na automat to nie mogłaby jeździć innym samochodem.
przez njoy » czwartek 16 marca 2006, 12:01