Po jakim max. okresie czasu moge ponownie zdawac?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Po jakim max. okresie czasu moge ponownie zdawac?

Postprzez cbcbja » środa 15 lutego 2006, 11:09

Witam, moja sytulacja wyglada tak:
Kurs ukonczylem pod koniec grudnia, pierwszy egzamin mialem w styczniu. Nie zdalem, nastetpny mialem w lutym takze niezdany. Teraz mam taka sytulacje ze wyjezdzam za granice i nie zdaze przystapic do nastepnego egzaminu. Chcialem sie dowiedziec po jakim maksymalnie okresie czasu moge ponownie zapisac sie na egzamin? czyli jesli wroce np. za 5 czy 7 miesiecy to nadal bede mogl bez problemu sie zapisac na nastepny egzamin? jaki jest okres waznosci moich papierow w word'zie? i od ktorego momentu ten czas sie liczy? od zlozenia papierow? za odp. wielkie dzieki i pozdr :)
cbcbja

Postprzez ella » środa 15 lutego 2006, 11:23

Twoje papiery leżą rok czasu w WORD od czasu ostatniego egzaminu. Potem wędrują do Wydziału Komunikacji.
ella
Moderator

Postprzez BoGo » środa 15 lutego 2006, 11:37

Egzamin teoretyczny (zdany) jest ważny 6 m-cy. w tym okresie możesz podchodzic do egzaminu praktycznego. Po 3-cim oblanym praktycznym musisz doszkolic się w osrodku szkolenia (obowiazkowe 5 godzin) otrzymać zaswiadczenie o ukończeniu szkolenia dodatkowego (obowiązuje egzamin wewnetrzny) i możesz podchodzić do egzaminu państwowego.
Przekroczenie wazności egzaminu teoretycznego spowoduje obowiązek zdawania teorii jeszcze raz i znowu masz 6-ć miesiecy ważna teorię.
Życze szerokiej drogi.
BoGo

Postprzez Fagocik » poniedziałek 27 lutego 2006, 16:04

To ja mam podobne pytanie kurs na prawojazdy kat.B mialem jakies 3 lata temu podchodzilem do egzaminu 5 razy niestety kazde podejscie konczylo sie nie powodzeniem wiec sprawe olałem zrobilem sobie prawo jazdy kategori A. Natomiast teraz ponownie chce podejsc do egzaminu na prawo jazdy kategorii B i tu pytania:
1.Czy mój kurs jest ważny ?
2.Jak jest wazny co musze zrobic zeby ponownie podejsc do egzaminu?
Fagocik

Postprzez Tomek_ » poniedziałek 27 lutego 2006, 17:15

Fagocik napisał(a):1.Czy mój kurs jest ważny ?
2.Jak jest wazny co musze zrobic zeby ponownie podejsc do egzaminu?we olałem zrobilem sobie prawo jazdy kategori A. Natomiast teraz ponownie chce podejsc do egzaminu na prawo jazdy kategorii B i tu pytania:
1.Czy mój kurs jest ważny ?
2.Jak jest wazny co musze zrobic zeby ponownie podejsc do egzaminu?

Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziesz na tym forum, polecam FAQ i opcje "Szukaj"
Good luck :D
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Powrót do Egzamin na prawo jazdy