Zawracanie ...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zawracanie ...

Postprzez Jaques » piątek 03 lutego 2006, 13:20

Witam po pierwsze chciałbym napisać , że żałuję że tak późno dołączyłem na to forum , które moim zdaniem jest bardziej przydatne niż mój instruktor ;-)

Ale do rzeczy . Mam jedną wątpliwość . Mianowicie w czasie mojego kursu tylko raz zawracałem i to jeszcze według mnie niezbyt prawidłowo . Czytam natomiast Wasze historię i każdy , który relacjonował egzamin pisał , że kilka razy w czasie egzaminu zawracał . Mam więc pytanie czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jakie są rodzaje zawracania oraz jak je sie prawidłowo ( przepisowo ) wykonuje

Pozdrawiam
Jaques

Postprzez abrover » piątek 03 lutego 2006, 13:26

Na egzaminie masz zawracanie z użyciem elementów infrastruktury z użyciem biegu wstsecznego czyli wjeżdżasz przodem w bramę, wycofujesz wbijając sie na pas ruchu i jedziesz do przodu i gotowe. Tak jak na kopercie w starym egzaminie,taka sama kolejność manewrów.

Oprócz tego zwykłe zawracanie na skrzyżowaniach, musisz pamiętać że nie wolno wtedy gdy jest zakaz skrętu w lewo lub zakaz zawracania lub sa sygnalizatory kierunkowe. Jak masz warunkowa strzake w lewo to możesz zawrócić.
abrover

Postprzez wiruswww » piątek 03 lutego 2006, 15:43

abrover napisał(a):NTak jak na kopercie w starym egzaminie,taka sama kolejność manewrów.

nie na kopercie a na zawracania miedzy kraweznikami, koperta to parkowanie rownoległe tyłem i malo ma wspolnego z zawracaniem.,

Ale sam schemat ok, wbijasz sie w brame, wycofujesz na drogei sruu do przodu
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez wy1987 » piątek 03 lutego 2006, 17:40

ja zawrocilem na zwyklej drodze bez zadnych wjazd, akurat nic nie jechalo egzaminator kazal wykorzystac moment i sru w lewo wsteczny prawo i znowu lewo ... i tak to jurek bylo ;)
wy1987

Postprzez monia3a » środa 08 lutego 2006, 19:59

U mnie zawracanie było z użyciem biegu wstecznego, wjazd w drogę jednokierunkową tyłem i wyjazd przodem ...

I - teoria 0 błędów, plac oblany ( górka )

II - 21 marca 2006
monia3a

Powrót do Egzamin na prawo jazdy