TRASY EGZAMINACYJNE - KRAKÓW

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

TRASY EGZAMINACYJNE - KRAKÓW

Postprzez ulusia » sobota 21 stycznia 2006, 11:47

Czy ktoś wie gdzie można znależć opisy trasy egzaminacyjnych w Krakowie??? W sumie nie pytałam jeszcze mojego instruktora, a on powinien wiedziec, ale jak ktoś ma to prosze napiszcie. dzięki :D
ulusia

Postprzez ella » niedziela 22 stycznia 2006, 00:30

vella napisał(a):Trasy na kategorie A czy B1 faktycznie są ustalone z góry, dobrze opisane, natomiast na egzaminie na kategorię B można pojechać praktycznie wszędzie.

Vella ma rację. Egzaminator może pojechać wszędzie. Po dwóch tygodniach egzaminowania na nowych zasadach nie pojawiły się schematyczne trasy.

Radzę zajrzeć do relacji z egzaminów. Tam chyba z Krakowa ktoś pisał o egzaminie na mieście.

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 8737#48737
ella
Moderator

Postprzez Markoo » poniedziałek 23 stycznia 2006, 19:55

Hej,
Mam teraz isc na egzamin al bez wykupienia zadnych jazd. Pewnie nie zdam :) ale nie mam czasu na jazdy a prawko jest mi potrzebne. Kiedys mialem jakies 12 lat temu ale niestety odebrano mi teraz staram sie na nowo. Od tamtego czasu nie jezdzilem. Chyba jestem kamikaze ze ide tak na egz.
Sam jestem ciekaw jak sie jezdzi teraz. Kiedys nie bylo komputerow, wypelnialo sie wszystko recznie, mialo sie sciagi. Prosciej bylo. Teraz to jakies wszystko pokrecone. Rok temu moja narzeczona zdawala egz. Bylem z Nia na egzaminie i poszedlem z Nia na plac .... wyrzucili mnie stamtad :D paranoja jakas. Miala fuksa strasznego a i pogode miala taka ze szok. Prawie jak wsiadla do auta zaczelo lac - pryjechalo i przestalo lac :D Smialismy sie z tego okropnie ;) Jechala na M1 pozniej na grzegorzecka i jakimis dziwnymi drogami jeszcze ale zdala.
Markoo

Postprzez zybi » środa 25 stycznia 2006, 21:29

jak ktos chce wiedziec jakie sa przpuszczalne trasy na kategorje C , C+E to moge dac znac ,ale to sa tylko przypuszczalne trasy jakimi ja jechalem ,narka 8)
zybi

Postprzez eliot » czwartek 26 stycznia 2006, 21:07

no czesc zybi, podbijalem do Ciebie na gg ale bed odezwu, jak mozesz napisz mniej wiecej jaka miales trase na C, jak dlugo CIe trzymal na miescie i czy sie do czegosc doczepial . ja zdaje w poniedzialek . pozdrowionka
eliot

Postprzez ella » czwartek 26 stycznia 2006, 22:32

zybi napisał(a):jak ktos chce wiedziec jakie sa przpuszczalne trasy na kategorje C , C+E to moge dac znac ,ale to sa tylko przypuszczalne trasy jakimi ja jechalem ,narka 8)

Jak jesteś taki chętny do udzielania odpowiedzi to dlaczego nie napisałeś odpowiedzi na takie samo pytanie w topicu przez siebie załozonym
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4280
22-01-2006 12:35
jak długo byłeś na mieście, jaką trase mniej więcej miałeś i czy popełniłeś jakiś mały błąd, generalnie chodzi mi o to czy za jakiś drobny błąd odrazu każe Ci zawracac do MORDu. pozdro
ella
Moderator

Postprzez zybi » sobota 28 stycznia 2006, 22:21

juz ci pisze jaka trasą jechalem,po wyjezdzie z koszykarskiej w nowochucką skrecalem w lewo mijam skrzyzowanie i nanastepnym skrecam w prawo ,jade prosto ,mijam swiatła i sto metrów za swiatłami nie wiezdzam na most tylko pdbijam w prawoi jade tak jak prowadzi z pierwszenstwem ,dojezdzam do głównej i skrecam w lewo i potem dalej tak jak prowadzi z pierwszenstwem, potem czeski film jezdziłem po tych uliczkach gdzie sa same hurtownie i jakos wyjechalem spowrotem na nowochucka i zkierowal mnie na rybitwy ,minołem całe rybitwy i za rybitwami zkreciłem w lewo i przejechalem prze maly mostek i dalej jak idzie z pirwszenstwem przejezdzasz przez most i na małym rondzie (spowalniajacym) skrecałem w lewo i skierował mnie kolo elektrociepłowni łęg i wyjechalem na nowochucka i w lewo i potem dalej na osrodek i taka była trasa rowne 45 minut ,tak jak jest w przepisach na prawko ,sorki ale ja nie znam dokładnie nazw ulic .
zybi

Moja trasa

Postprzez andzia133 » poniedziałek 08 maja 2006, 12:04

Hejka. Ja wyjechałam z koszykarskiej w lewo, potem na tym pierwszym skrzyżowaniu (chyba Stoczniowców się nazywa) pojechałam w prawo, potem przez most na Wiśle prosto i na pierwszym skrzyżowaniu za mostem w lewo w Aleje Pokoju i tam prosto do ronda Grzegórzeckiego. Na rondzie miałam jechać w lewo w stronę Galerii kazimierz, no ale niestety na rondzie mój egzamin się skończył, ponieważ wymusiłam pierwszeństwo :oops: :oops: i egzaminator mi przyhamował :(
andzia133

Postprzez Agawa » czwartek 11 maja 2006, 21:08

Ja z Koszykarskiej w prawo az do ronda Dywizjonu 303. Na rondzie w lewo w strone ronda Czyżyńskiego i na rondzie w lewo. Prosto Jana Pawła II aż do zjazdu w nowy odcinek Nowohuckiej i prosto znów przez rondo Dywizjonu 303 do MORD-u.
Agawa

Postprzez MaciekKR » sobota 13 maja 2006, 01:27

Moja trasa:
ul. Koszykarska, następnie z niej w lewo na ul. Nowohucką, później w prawo w ul. Stoczniowców, przez most i na ul. Ofiar Dąbia. Na skrzyżowaniu w lewo na Aleję Pokoju, następnie w prawo w ul. Fabryczną, na Fabrycznej zawracanie na 3, po zawracaniu w prawo w ul. Cystersów. Następnie nakazany kierunek jazdy w prawo na ul. Mogilską, zawracanie na przełączce i powrót do Mogilskiego, na Mogilskim w lewo w Aleję Powstania Warszawskiego. Poźniej w prawo na Grzegórzeckim w ul. Grzegórzecką i zaraz potem w lewo w Rzeźniczą (UWAGA!! przy tym manewrze można oblać!! bo najpierw trzeba zając prawy pas, a później przeciskać się na lewy, bo od razu na lewy nie można, bo jest ciągła, jakbym nie miał czerwonego światła na Grzegórzeckim, to bym się nie przyjrzał i pewnie nie zauważył i przejechał przez ciągła, uważajcie tam!!!) Rzeźniczą jechałem koło GK do ul. Podgórskiej, następnie w prawo i jeszcze raz w prawo to chyba jest ul. Halicka, taka równoległa do torów kolejowych, tam robiłem parkowanie równoległe (tam się ponoć prawie zawsze je robi, więc myśle, że wiecie o co chodzi) Później z Halickiej w lewo w małą uliczkę prowadzącą do Starowiślnej. Następnie w prawo w Starowiślną (na której rowerzysta wpadłby mi pod koła), później na Dietla i Grzegórzecką do ronda Grzegórzeckiego, na rondzie w prawo w Kotlarską następnie jakoś tak, że dotarłem do ul. Klimeckiego, z której w lewo skręciłem w Nowohucką i wróciłem do ośrodka. W ośrodku parkowanie prostopadłe między samochodami egzaminacyjnymi :/ i egzamin zdany :] I to by chyba było na tyle.
27.04.2006r. - MORD Kraków
podejście 1:
- teoria - 0 błędów (zaliczone)
- plac (zaliczony)
- miasto (zaliczone)
EGZAMIN ZDANY :D
MaciekKR

Powrót do Egzamin na prawo jazdy