Czy konieczna jest wymiana dokumentu.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy konieczna jest wymiana dokumentu.

Postprzez Dejva » sobota 08 marca 2014, 19:07

Witam! Jestem tuż przed osiemnastymi urodzinami, więc przypomniało mi się, że karta motorowerowa zaraz straci ważność. Oczywiście, nie muszę zdawać na nowo, tylko wymiana dokumentu na AM. I tu moje pytanie. Jako, że już robię B (już teoria zdana, teraz pomęczyć się z jazdą :D ) to po zdaniu właśnie B otrzymam również uprawnienia do AM. Ale dobra, liczę, że w czasie kiedy wygaśnie moja karta motorowerowa, a do zdania B trochę minie. Muszę więc udać się do starostwa i zamienic- wyrobić AM. Wiąże się to z kosztami wyrobienia dokumentu. Czy jeśli będę już miał prawo jazdy plastikowe AM a potem zdam B, to czy będę musiał znów płacić za wyrobienie dokumentu, czy formalnością będzie tylko uzupełnienie tabelki na odwrocie?
Dejva

Re: Czy konieczna jest wymiana dokumentu.

Postprzez aleo » sobota 08 marca 2014, 19:17

Nowy dokument.
aleo

Postprzez Dejva » sobota 08 marca 2014, 19:28

Jesteś pewien :eek2: ? Miałem nadzieję, że z tyłu znajduje się tabelka po to, aby można było ją uzupełniać. Bo szkoda wydawać 2 razy po sto złotych na nowy dokument. Ale to Polska, tu wszystko możliwe. Pozdro :P.
Dejva

Postprzez jasper1 » sobota 08 marca 2014, 19:36

Dejva napisał(a):Jesteś pewien :eek2: ? Miałem nadzieję, że z tyłu znajduje się tabelka po to, aby można było ją uzupełniać.

Flamastrem?
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez Dejva » sobota 08 marca 2014, 19:42

No nic, pozostaje szybko zdać B :). Dzieki za odpowiedzi :thumb2:
Dejva

Powrót do Egzamin na prawo jazdy