Zameldowanie czasowe a profil kandydata na kierowcę.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zameldowanie czasowe a profil kandydata na kierowcę.

Postprzez skarbolsky » czwartek 06 marca 2014, 18:59

Witam,
byłem dzisiaj w starostwie z badaniem lekarskim aby założyć profil kandydata na kierowcę, by później z podanym numerem udać się do OSK. Zameldowanie mam czasowe, na 2 lata(później można przedłużyć). W dowodzie przy zameldowaniu mam również napisane CZASOWE. Pani obsługująca interesantów w sprawie założenia PKK, powiedziała, że może taki wniosek złożyć lecz i tak będzie wiązał się on z odmową z ich strony. Więc teraz rodzi się pytanie, CO MAM ZROBIĆ? Mam załatwić sobie zameldowanie stałe i wyrabiać nowy dowód co wiąże się z długim oczekiwaniem? Czy odmowa może wiąże się z niewiedzą urzędniczki i mając zameldowanie czasowe można wyrobić PKK a później prawko ? Czekam na wasze odpowiedzi, pozdrawiam.
skarbolsky

Re: Zameldowanie czasowe a profil kandydata na kierowcę.

Postprzez rusel » piątek 07 marca 2014, 08:50

zadzwon jeszcze do kilku innych starostw jak interpretują taki rodzaj meldunku.
rusel

Re: Zameldowanie czasowe a profil kandydata na kierowcę.

Postprzez jasper1 » piątek 07 marca 2014, 10:03

skarbolsky napisał(a): Pani obsługująca interesantów w sprawie założenia PKK, powiedziała, że może taki wniosek złożyć lecz i tak będzie wiązał się on z odmową z ich strony. Więc teraz rodzi się pytanie, CO MAM ZROBIĆ?

Opisz co Ci urzędniczka powiedziała i złóż to do przełożonego "pani na urzędzie" z żądaniem podania podstawy prawnej.

Nawet osoby bez żadnego meldunku były w stanie "przeskoczyć" odmowy urzędników w sprawie wydania prawa jazdy.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy