skarga na dyrektora word - brak egzaminów na motocykl

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

skarga na dyrektora word - brak egzaminów na motocykl

Postprzez Adiii » wtorek 18 lutego 2014, 21:27

Witam,
sprawa ma się tak. Mieszkam w Szczecinie, chciałbym zdawać egzamin na 2oo. Już drugi raz zrobili mnie w ch... z terminem egzaminu. Miałem umówiony na 16 listopada 2013, a potem się okazało że od 1 listopada terminy wstrzymane ze względu na warunki atmosferyczne. Warto dodać, że temperatura była ciągle dodatnia, a warunki sprzyjające jeździe na motocyklu (wystarczyło się dobrze ubrać). WORD Zielona Góra oraz WORD Piła potwierdza moje słowa egzaminując aż do połowy grudnia.

Wracając do teraźniejszości. Mamy 18 lutego, kalendarzowa zima. Za oknem wiosna. Chłopaki z motogymkhany latają już na placach trenując do zawodów, schodząc na kolano, robiąc stoppie, wheelie, czego dusza zapragnie. NIC nie stoi na przeszkodzie żeby jeździć motocyklem, NIC nie stoi na przeszkodzie aby wznowić egzaminy. Dziś dzwoniąc na dział planowania egzaminów usłyszałem, że egzaminy są wstrzymane do 31 marca ze względu na złe warunki na drodze. Szkoda mi było babki że trafiła na takiego chama jak ja, ale kuźwa powiedzmy szczerze - jakie złe warunki na drodze ?! Dlaczego uniemożliwia się zdobycia uprawnień przez widzimisie jakiegoś debila na stanowisku dyrektora? Przecież to nie jest normalne żeby tracić pół sezonu na uprawnienia.

Chciałbym w związku z tym faktem napisać skargę. Pytanie tylko gdzie ? Wydział komunikacji?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wtorek 18 lutego 2014, 21:37 przez Adiii, łącznie zmieniany 1 raz
Adiii

Re: skarga na dyrektora word - brak egzaminów na motocykl

Postprzez rusel » wtorek 18 lutego 2014, 21:30

Urząd Marszałkowski
rusel

Postprzez ks-rider » wtorek 18 lutego 2014, 21:51

To, ze ktos cwiczy, czy, ze os jezdzi to nie znaczy jeszcze, ze robia to wszyscy i ze bedzie to bezpieczne. Jezeli producent opon zaleca / podaje robocza temp. opony, to nie bierze se to z kosmosu tylko z przeprowadzonych jazd testowych.

Mozna by teraz jeszcze podyskutowac, czy ktos uwaza, ze motocykle z ABS.......,

tyle, ze przy pewnych temperaturach ABS moeze nie pomoc a zaszkodzic.

P.S. To co ogarnia ktos z doswiadczeniem, nie znaczy, ze bedzie ogarnial nowicjusz

Pisac mozesz a sukcesu nie osiagniesz.

pozdro.

:wink:
ks-rider

Postprzez Adiii » wtorek 18 lutego 2014, 22:09

To że ktoś schodzi na kolano nie oznacza że ogarnia. Za to oznacza, że można zejść i pogoda w tym nie przeszkadza. A skoro można zejść na kolano, to można przeprowadzać o wiele mniej wymagające od opon egzaminy. Czyż nie ?
Mamy w Szczecinie od 3tyg temperaturę na plusie, a od 2tyg oscylującą w granicach 10*C.
Jak zagłębiłeś się w tematykę opon to chyba wiesz, że im mniejsza temperatura otoczenia tym więcej czasu trzeba poświęcić na rozgrzanie opony (która w swej specyfikacji ma określoną temperaturę przy której trzyma najlepiej). Czy ktoś kiedykolwiek widział koce grzewcze na egzaminie? Nie? .... Więc o czym my mówimy ?? Można tak bez sensu gadać i gadać. Prawda jest taka że ten który umie jeździć zda egzamin, a ten który nie umie może zaliczyć glebe i to bez znaczenia czy będzie 10*C czy 30*C.
Jakoś egzaminy kat B w śnieżycy, na oblodzonych i nieodśnieżonych drogach przeprowadzają.

Nie liczę na nic, pewnie nic nie osiągnę, a nuż coś się zmieni w przyszłym roku, jak dyrektor przeczyta w jakim jest błędzie i że takie same pisemko poszło rangę wyżej.

Temat uważam za wyczerpany, dostałem odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam.
Adiii

Postprzez JAKUB » wtorek 18 lutego 2014, 22:40

Gdzie tu jest odpowiedź? - Urząd Marszałkowski.
Tam nic nie zrobisz bo wszystko jest "legal" zgłoszone -(zatwierdzone przez Lenina podpisane przez Stalina). Możesz "kota" pognać angażując w sprawę radnego z urzędu marszałkowskiego - najlepiej z opozycji. Na sesji sejmiku wystąpi z wnioskiem podejmą stosowne tłumaczenia na przyszłość coś się zmieni.
Pozdrów dyr. Czarka T.
JAKUB

Postprzez ks-rider » środa 19 lutego 2014, 09:43

Adiii napisał(a):im mniejsza temperatura otoczenia tym więcej czasu trzeba poświęcić na rozgrzanie opony (która w swej specyfikacji ma określoną temperaturę przy której trzyma najlepiej). Czy ktoś kiedykolwiek widział koce grzewcze na egzaminie? Nie? .... Więc o czym my mówimy ?? Można tak bez sensu gadać i gadać. Prawda jest taka że ten który umie jeździć zda egzamin, a ten który nie umie może zaliczyć glebe i to bez znaczenia czy będzie 10*C czy 30*C.
Jakoś egzaminy kat B w śnieżycy, na oblodzonych i nieodśnieżonych drogach przeprowadzają.

Adi ale Ty pitolisz. Juz po tym samym pitoleniu a co gorsza poprzez podanie argumentow z 4 Liter wydejsz sam sob ie swiadectwo, ze niemasz na ten temat zielonego pojecia.

Wlasnie dlatego, ze to niue tor kocow grzewczych nie bedzie, zawodnicy notabene tez poza sezonem nie jezdza. Proponuje sprawdzic w kalendarzu imprez kiedy odbywa sie pierwszy wyscig moto GP w Katar'rze a co wazniejsze, sprawdzic na Google maps gdzie ten Katar lezy :mrgreen:

Ta Prawda ktora objawiasz, to czyja Prawda jest ? Bo jest,

- Prawda

sama Prawda

gowno Prawda

jest tez gazeta PRAWDA

A egzaminator wrozy ze szklanej Kuli lub z fusow kto umie jezdzic ! Warunki Maja byc dla kazdego takie samie.

Jednego tez jak widac nie zauwazyles, a szkoda, warunki atmosferyczne moga sie zienic przez noc i co wtedy ? Ktos ma odpowiadac za jakiegos malolata ktoremu sie cos wydawalo ? W imie czego ? tego, ze jest najarany na jazde jak szczerbaty na suchary ?
Jest jeszceze cos takiego jak ODPOWIEDZIALNOSC jak dorosniesz to spojrzesz na to nieco inaczej.

pozdro

Ostatnio zmieniony środa 19 lutego 2014, 18:44 przez ks-rider, łącznie zmieniany 1 raz
ks-rider

Postprzez Anfa » środa 19 lutego 2014, 10:22

On nie dorośnie, on chce się już zabić :mrgreen:
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez oskbelfer » środa 19 lutego 2014, 10:46

Adiii napisał(a):Szkoda mi było babki że trafiła na takiego chama jak ja, ale kuźwa powiedzmy szczerze - jakie złe warunki na drodze ?! Dlaczego uniemożliwia się zdobycia uprawnień przez widzimisie jakiegoś debila na stanowisku dyrektora? Przecież to nie jest normalne żeby tracić pół sezonu na uprawnienia.

Chciałbym w związku z tym faktem napisać skargę. Pytanie tylko gdzie ? Wydział komunikacji?

Pozdrawiam

W Szczecinie na Golisza 10, wszyscy drżą bo Adiii bedzie pisał skargę :lol:

Pisze się do Marszałka Województwa.

Jak bedziesz pisać skargę, to napisz jak darłeś japę na panią w okienku i nie zamomnij dodać - że w Twojej ocenie dyrektor word jest "debilem" - przecież tutaj to napisałeś - więc miej "jaja" i pokaż "im" jaki Ty mądry jesteś :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez jasper1 » środa 19 lutego 2014, 13:19

Spust emocji w biurze obsługi zupełnie niepotrzebny.

Nie zmienia to jednak faktu, że są WORDy, gdzie egzaminy na kategorie "z grupy A" zawiesza się i odwiesza kilkakrotnie w ciągu sezony zimowego, ale taka organizacja pracy pewnie wymaga nieco więcej wysiłku, tak ze strony WORD, jak i zdających (konieczność upewniania się w dniu egzaminu, czy egzaminy nie zostały ponownie zawieszone).
We Wrocławiu egzaminy są przy temperaturze 10 stopni wznowione, widzę zdających od około 2 tygodni.
Może WORD ma większe potrzeby finansowe :wink:
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez Adiii » środa 19 lutego 2014, 14:15

ks-rider, sam toniesz w tych bredniach. Faktem jest, że w tych warunkach da się egzaminować i inne WORDy to potwierdzają. Jak tego nie rozumiesz to sorry ale dalsza dyskusja z Tobą jest zbędna. Równe warunki, odpowiedzialność i inne - to wszystko podważa jedno stwierdzenie: "inne wordy mogą". Notabene o jakiej równości my mówimy? Nie czujesz sie na siłach to nie idziesz na egzamin. Proste jak paczka gwoździ.
Szkoda że tak negatywnie został odebrany ten wątek. Ja walczę o swoje mimo że prawdopodobnie nic nie osiągnę. Za 2 lata czeka mnie to samo, będę sobie pluł w twarz jak teraz nic nie zrobię. Argumenty są wystarczające aby spytać o jakich złych warunkach na drodze mówimy. Napiszę skargę choćby dla samej odpowiedzi. Zamówię ramkę i powieszę sobie na ścianie bełkot że przy 10*C nie da się absolutnie jeździć na motocyklu a tym bardziej egzaminować.
Przepraszam jeśli zostało to odebrane w stylu "gowniarz kozak adii pisze skargę, kryć się kto może", ale to jest dla mnie paranoja, aby po raz kolejny tracić pól sezonu ze względu na jednego decyzyjnego pajaca.

On nie dorośnie, on chce się już zabić :mrgreen:

Państwa z onetu czy wp przygnało? Stereotypowy kretyn.
Adiii

Postprzez ks-rider » środa 19 lutego 2014, 18:56

Adiii napisał(a):ks-rider, sam toniesz w tych bredniach.

Faktem jest, że w tych warunkach da się egzaminować i inne WORDy to potwierdzają.
...to wszystko podważa jedno stwierdzenie: "inne wordy mogą".

Nie czujesz sie na siłach to nie idziesz na egzamin. Proste jak paczka gwoździ.

aby po raz kolejny tracić pól sezonu ze względu na jednego decyzyjnego pajaca.

Misiu, gowno wiesz o zyciu a jeszcze mniej o zastosowaniu przepisow. To co Ty tu wypisujesz, to nawet Kolo bredi nie lezalo. :mrgreen:

Jak sie ktos uprze to i stojac na glowie bedzie w stanie zrobic kupe. Jedno slusznie zauwazyles, ze i w osrodkach egzaminacyjnych sa debile na wysokich stolkach nie majacy o fachu kszty pojecia.

Na silach to czuja sie zawsze ci ktorzy nie potrafia lub wiedza wszystko lepiej niz ktokolwiek u m/i nimi uslane sa cemntarze, bo wlasnie takim ja oni sie wydawalo.

Nikt o zdrowach zmyslach ni bedzie dsie pchal pod prokuratora bo jakiemus mundremu sie cos tam wydaje. Masz racje nasza dyskusja nie mamsensu, bo mimo Twojej jateligencyi nie potrafisz pewnych faktow wylapac.

ks-rider

Postprzez Anfa » środa 19 lutego 2014, 19:06

Bezczelny smarkacz z ciebie jest.
Ale masz rację nie ma o czym dyskutować, nie znasz ani przepisów, ani realiów typowe wychowanie „ja chce i tak ma być”
Pozostaje mi życzyć Ci, wylosowanie jakiegoś egzaminatora z tego forum :) na pewno zdasz. xD

W zasadzie to się dziwię czemu sobie papierów nie przeniosłeś do innego Worda, np. do Wrocławia, Opola, albo Rzeszowa, tak Ci zależy, taki jesteś obcykany, to w czym problem?
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez ks-rider » środa 19 lutego 2014, 19:10

Anfa napisał(a):Pozostaje mi życzyć Ci, wylosowanie jakiegoś egzaminatora z tego forum :) na pewno zdasz. xD

Anfa, zdac to on zda, ja tam w niego wierze, pytanie tylko za ktorym razem :mrgreen:

ks-rider

Postprzez skov » środa 19 lutego 2014, 19:23

http://www.szkola-jazdy.pl/aktualnosci/single/id/2044

U mnie temperatury rano schodzą poniżej zera i oblodzenie jest spore więc i warunków do jazdy na moto nie ma. Druga sprawa to taka że egzaminy można odwiesić z zastrzeżeniem, że to egzaminator zadecyduje o możliwości przeprowadzenia egzaminu.
skov

Postprzez lith » środa 19 lutego 2014, 22:07

Nie rozumiem czemu tak naskoczyliście na niego. Chce pisząc, to niech pisze, zapytał się gdzie, dostał odpowiedź i nie widzę problemu.
lith

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy