Pytanie o skrzynie biegów w ciężarówkach na Koszykarskiej

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie o skrzynie biegów w ciężarówkach na Koszykarskiej

Postprzez bartek1010 » czwartek 07 listopada 2013, 23:27

Witam,moje pytanie może troszkę głupie,jednak chciałbym się dowiedzieć od ludzi którzy tam zdawali jakie są skrzynie biegów w dostępnych ciężarówkach na egzaminie.Sam się uczyłem na renault midlum z 8 biegową skrzynią z przebitkami.Od instruktora usłyszałem że na Koszykarskiej jest tylko Midlum i również z podobną skrzynią biegów.Dziś czytam dostępne auta w ośrodku i pojawiają się również dwa modele premium 300 i 385.Stąd moje pytanie czy te auta mają dodatkowo połówki?Oraz czy w którymś z aut w ośrodku skrzynia nie jest z przebitką tylko z przełącznikiem mała-duża skrzynia? Chciałbym się dowiedzieć przed żebym się nie zdziwił gdy wsiądę do auta na egzaminie a tam ani przebitki tylko guzik i jeszcze te połówki...Ktoś mi objaśni jeśli w ogóle są takie skrzynie w autach w ośrodku czy trzeba używać na egzaminie połówek,skoro auto jest ponoć w 50%załadowane?
bartek1010

Re: Pytanie o skrzynie biegów w ciężarówkach na Koszykarskie

Postprzez oskbelfer » sobota 09 listopada 2013, 19:05

a po co Ci połówki ? --- sam sobie odpowiedziałeś...

nie ma małej i dużej skrzyni - jest raczej dolna i górna....

przebitka czy przełącznik - żadna to róznica, jak jezdziłeś na przebitce, to z przełącznikiem spoko sobie poradzisz, pozatym możesz egzaminatorowi powiedzić że jeżdzieś tylko na przebitce i spoko napewno nie będzie miał wątów byś chwilkę "pomieszł biegami"
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Powrót do Egzamin na prawo jazdy