testy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

testy

Postprzez abaac » niedziela 29 września 2013, 22:52

jako, że dopiero co się tu pojawiłem, z wiadomego powodu ;), chcialem sie na poczatek przywitac
Dobry!
a więc tak... niecały tydzień i nadchodzi czas egzaminu. Niby nie chce się, ale trzeba miec za soba :( No i tu pojawia sie problem, w jaki sposob przygotowac sie na czesc teoretyczna. Oczywiscie dostalem plytke od instruktora, ale pozyczylem koledze, gdzies sie zawieruszyla, takie sprawy. Zastanawiam się nad zakupem tych testow SPS, takze chcialem jakies opinie uslyszeć, czy warto? i jaki jest ich koszt smsem? Moze gdzies w internetach sa jakies dobre darmowe? Instruktor chyba ma teżjakieś inne płytki LIWONA, ale to troche zachodu, jesli chcialbym takowa, takze zdaje sie na wasza pomoc.
pozdrawiam

EDIT: a i zapomnialbym...
Mam ważniejszą jeszcze sprawę.
Czy to prawda, ze mając zaswiadczenie bezterminowe od lekarza dot. wady wzroku, nie mozna w okularach zdawac egzaminu?
dzieki i milej nocy, dnia i popoludnia
abaac

Re: testy

Postprzez lith » poniedziałek 30 września 2013, 14:51

Co do testów to nie jestem na czasie... w każdym razie na samych testach bym nie podchodził do nowego egzaminu, przydałby sie jakiś podręcznik.

Jeżeli chodzi o okulary, to nawet tutaj na forum niektórzy egzaminatorzy przyznawali, że u nich potrafią się przyczepić do tego, że ktoś jest w okularach, a nie ma ich wpisanych. Więc jeżeli to nie problem, to nie ma sensu przychodzić w zerówkach, czy się wykłócać o nie. Jednak jeżeli rzeczywiście masz jakąś wadę i przydają Ci się okulary to bym je brał. Brak nakazu jazdy w okularach to nie zakaz. Egzaminator nie może Cię dopuścić bez okularów jak masz je wpisane, ale jak nie masz wpisanych ograniczeń, to go nie powinno interesować, czy masz okulary, czy nie. Jak na razie nie ma kodu 'zakaz jazdy w okularach' :mrgreen: Tylko musisz znać swoje prawa, bo zawsze możesz trafić na kogoś, kto Ci będzie próbował wmówić, że na okulary trzeba mieć specjalne pozwolenie :D
lith

Postprzez abaac » poniedziałek 30 września 2013, 15:54

No nic jakies tam testy sie porobi, a podrecznik posiadam i mam zamiar przestudiować, także damy rade ;)

Co do tych okularów sam nie wiem. Instruktor na samym poczatku wspominal wlasnie, ze w okularach w takim wypadku nie mozna jezdzic, ale kto wie dokladnie. Zerowki to tylko dla hipsterow, posiadam wade wzroku( -2, 2,5D) i po prostu przyzwyczajony jestem do tych okularow, ale mam zaswiadczenie bezterminowe. Najwyzej wezme okulary, jak sie przyczepi, to bedziemy jechac bez, opaaa. Albo udam sie jeszcze do okulisty i zalatwie sobie szkla kontaktowe, na wszelki wypadek, bo kto przezorny, to zawsze ubezpieczony.
Dzieki i trzymaj sie!
abaac

Postprzez Borys_q » poniedziałek 30 września 2013, 18:11

ale mam zaswiadczenie bezterminowe

Terminowość nie ma znaczenia, ważny jest kod może masz 01.06 tylko nawet nie wiesz, bezterminowe orzeczenia z kodem na okulary są bardzo częste.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez dindon1234 » poniedziałek 30 września 2013, 19:44

Najlepiej szkła kontaktowe jednodniowe, mały koszt i wszyscy będą zadowoleni :D

A co do teorii to w większości WORDów są pytania z grupy IMAGE, więc je raczej studiuj.
Nie stresuj się tylko bo nie ma czym i nie spiesz się na teorii, masz 25 minut, więc je dobrze wykorzystaj !! :)
05.06.2013: Teoria + (73 pkt), Plac +, Miasto + KAT. B
10.07.2013: Prawo jazdy w portfelu
06.09.2013: Teoria+ (74pkt) KAT. A2
16.09.2013: Plac+, Miasto+ KAT. A2
30.09.2013: Prawo jazdy w portfelu
dindon1234

Postprzez abaac » wtorek 01 października 2013, 18:43

Miałem zamiar właśnie te szkiełka, ale to najpierw musze udac sie do okulisty,a wez tu sie zapisz...
Do nauki wybralem ta Liwone, kolega zdawal w zeszlym tygodniu i 73/74, mowil ze calkiem dobre byly, takze sam z nich skorzystam. A ze stresowaniem to roznie u mnie, ogolnie jestem dosyc podatny, takze juz teraz czuje lekki dyskomfort :) Predzej przed praktyczna czescia, bo teoria, to pikus, 30 zl, w razie niepowodzenia, to nie jest fortuna. Zreszta nie tacy zdaja, to co ja mam byc gorszy? :D
Dzieki za dobre slowa, jeszcze musze cos pokminic z tymi okularami, damy rade ;p
pozdrowionka od przyszlego kadeta!
abaac

Powrót do Egzamin na prawo jazdy