Witajcie;) Niedawno po raz kolejny zdawałam kat. B, niestety egzamin ponownie zakończył się wynikiem negatywnym, ale tym razem mam co do niego pewne wątpliwości. Chodzi mi konkretnie o jazdę w ruchu miejskim.
Wg egzaminatora popełniłam 2 błędy w czasie jazdy drogami dwukierunkowymi jednojezdniowymi. Egzaminator kazał mi wykonać zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury i biegu wstecznego po lewej stronie. Moim zdaniem sam manewr wykonałam prawidłowo, ale po wycofaniu na drogę wjechałam na lewy pas ruchu i przez chwilę jechałam nim, po czym z kierunkowskazem zmieniłam pas na prawy. Od razu zaznaczę, że nie spowodowałam żadnego zagrożenia, ponieważ akurat droga była pusta. Wtedy usłyszałam, że wykonałam nieprawidłowo manewr, ale na arkuszu, który otrzymałam, przy punkcie zawracanie była ocena pozytywna, błąd został zaznaczony przy drogach dwukierunkowych. Drugim błędem w tej samej rubryce było przekroczenie dozwolonej prędkości o 10 km/h. Egzaminator potraktował to jako drugi błąd przy tym samym zadaniu, ale przy punkcie przekroczenie dopuszczalnej prędkości nie mam odnotowanego błędu. W ogóle znalazłam jeszcze kilka błędów w całym arkuszu.
Chciałam zapytać, czy błędnie wypełniony arkusz może być podstawą do odwołana się od decyzji o negatywnym wyniku egzaminu?