Teoria a czas

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Teoria a czas

Postprzez Driverxx » piątek 23 sierpnia 2013, 06:11

Witam. Prosiłbym abyście pomogli mi w dwóch sprawach. 24 maja zdałem egzamin teoretyczny, i chciałem się dowiedzieć po jakim czasie on wygasa, oraz czy po 3 niezdanych egzaminach praktycznych trzeba wykupować dodatkowe godziny. Egzaminator w WORD powiedział mi że nie trzeba od stycznia, ale wolę się upewnić. Dziękuje i pozdrawiam.
Driverxx

Re: Teoria a czas

Postprzez cuccioli » piątek 23 sierpnia 2013, 08:30

teoria wygasa Ci pół roku po jej zdaniu. a więc od 24 maja masz pół roku ją ważną. a dodatkowe godziny (w osk, bo chyba o te Ci chodzi) możesz wykupić, ale nie musisz. Wszystko zależy od Ciebie, jeśli czujesz, że potrzebujesz jeszcze powtórzyć manewry, jazdę, a nie masz takiej możliwości np pojechania z kimś z rodziny, znajomych, ludźmi, którzy pożyczyliby Ci auto, to wykup sobie takie jazdy przed egzaminem w swoim ośrodku. Nie zaszkodzą, a mogą pomóc :) w każdym razie nie są koniecznością.
cuccioli

Postprzez Driverxx » piątek 23 sierpnia 2013, 14:45

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Na starych zasadach obowiązkowe było wykupienie bodajże 5 dodatkowych godzin, przed 4 podejściem do egzaminu. Dlatego zapytałem, czy teraz jest to obowiązkowe.
Driverxx

Postprzez ella » piątek 23 sierpnia 2013, 14:51

Nie jest obowiązkowe
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy