Skrzyżowanie.. prosze o pomoc

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Skrzyżowanie.. prosze o pomoc

Postprzez nicooo » środa 24 lipca 2013, 17:48

http://tinypic.com/view.php?pic=2hn5fo6&s=5

sprawa ma się tak z jednej strony banalna czerwona strzałka do ja czarna inny pojazd ja mam stop on jest na drodze z pierwszeństwem i ja chce prosto wiadomo on jedzie,ale co jest zastanawiające widzicie na zdjęciu auto wyjeżdżające z prawej strony''złotawe takie'' tamten samochód nie ma znaku ustąp pierwszeństwa,przed skrzyżowaniem tylko,dużo wcześniej''jechałem z ciekawości tamtędy'' i o co chodzi jak potraktować taką,sytuacje? czy ja( czerwona strzałka) jadąc prosto jeszcze na dodatek muszę tego co tam z prawej wyjeżdża puścić?

i odwrotne ciekawe pytanie ten co tam wyjeżdża jedzie w lewo w moją stronę wiadomo z drogi z pierwszeństwem przepuszcza,ale co robi zemną skoro ma mniej po lewej a ja stop a on ustąp to logicznie on powinien jechać...(bo ma mnie po lewej i obaj mamy ustąpić lecz z drugiej strony ja nie widzę jego znaku
nicooo

Re: Skrzyżowanie.. prosze o pomoc

Postprzez Borys_q » środa 24 lipca 2013, 17:58

czy ja( czerwona strzałka) jadąc prosto jeszcze na dodatek muszę tego co tam z prawej wyjeżdża puścić?

Tak, chociaż jest licho oznakowane powinna być tabliczka o przebiegu drogi z pierwszeństwem.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Re: Skrzyżowanie.. prosze o pomoc

Postprzez oskbelfer » czwartek 25 lipca 2013, 19:44

a mozesz to bardziej po polskiemu napisać -- bo ja nie rozumiem co Ty do mnie mówisz :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Powrót do Egzamin na prawo jazdy