Problem z prawkiem

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Problem z prawkiem

Postprzez dzejkob » poniedziałek 01 lipca 2013, 19:41

Hej.
Jestem nowy na tym forum, nie bardzo wiem gdzie napisać. Mój problem jest, wydaje mi się, niestandardowy, bardzo. Otóż egzamin na kategorię B zdałem dnia 21.06.13r w Wałbrzychu, tydzień później, czyli 28.06.13r. udałem się do WK w Świdnicy, by zapłacić za dokument. Poszedłem do odpowiedniego pokoju, dostałem druczek, udałem się do kasy, zapłaciłem, wróciłem z podbitym druczkiem do pierwszego pokoju, dostałem adres strony (pwpw.pl) i tyle. Dzisiaj postanowiłem sprawdzić status mojego prawka. Status: "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.". Myślę: ok, jeszcze pewnie nie wysłali czy coś, w końcu to dopiero pierwszy dzień roboczy po wpłacie (z tego co wiem w WK w Świdnicy dokumenty do 'wyprodukowania' plastiku wysyła się po wniesieniu opłaty), ale. No właśnie, ale. Na pwpw.pl przeczytałem coś co mnie zaskoczyło. Otóż w najczęściej zadawanych pytaniach przeczytałem: "Zapisałem się na kurs przed 19 stycznia w jego trakcie zmieniły się przepisy. Co muszę zrobić, by zgodnie z prawem dokończyć kurs i podejść do egzaminu?

Szkolenie może być kontynuowane według starych zasad. Aby podejść do egzaminu konieczne będzie jednak utworzenie profilu kandydata na kierowcę w wydziale komunikacji."

Mój pierwszy egzamin miał miejsce 18.01.13r, drugi w kwietniu, trzeci w maju i ostatni, zdany 21.06.13r (ostatni dzień ważności teorii). Nie musiałem pomiędzy pierwszym a drugim egzaminem zakładać żadnego profilu kierowcy w WK,a zgodnie z tym co jest napisane na pwpw.pl powinienem.

Czy ktoś miał może podobną sytuację, bądź wie o co tu chodzi? :)
dzejkob

Re: Problem z prawkiem

Postprzez jasper1 » poniedziałek 01 lipca 2013, 19:59

Wszystko jest w porządku, czekaj cierpliwie. Za około tydzień pojawi się informacja, że postępowanie jest w toku, a po mniej więcej następnym tygodniu, że dokument jest do odbioru. Też miałam stary kurs i teorię na strych zasadach, a egzamin praktyczny zdałam po 19.01 i nie było problemu ani potrzeby tworzenia profilu.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez dzejkob » poniedziałek 01 lipca 2013, 20:25

To super, bo już zaczynałem się stresować. :)
Dzięki! Temat do zamknięcia.
dzejkob

Postprzez paulisian » wtorek 02 lipca 2013, 13:45

nie ma się czym denerwować :)
ja miałam praktycznie od pierwszego dnia w którym złożyłam wniosek o PKK informację że przyjęto wniosek :D
gdy już zdałam, to sprawdzałam prawie dziennie i jednego dnia mi się zdarzyło że właśnie też był taki błąd jak u Ciebie. Po prostu jakiś błąd serwera :) więc spokojnie oczekuj na swoje prawko! :)
11.03.2013 - egzamin teoretyczny wewn: pozytywny
06.04.2013 - egzamin wewnętrzny: pozytywny
17.05.2013 - egzamin teoretyczny: pozytywny
11.06.2013 - egzamin praktyczny: pozytywny
25.06.2013 - odbiór prawa jazdy
paulisian

Postprzez dzejkob » wtorek 02 lipca 2013, 14:20

Jest ok, dzisiaj przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne. Więc już bliżej jak dalej. :D
dzejkob

Powrót do Egzamin na prawo jazdy