przez Radgarus » wtorek 25 czerwca 2013, 20:47
przez Grzego90 » wtorek 25 czerwca 2013, 21:02
przez LexiconAvenue » wtorek 25 czerwca 2013, 23:29
Radgarus napisał(a):Moje pytanie brzmi czy mam prawo się odwołać od tego
Radgarus napisał(a):przecież każdy może zapomnieć lub w stresie mogło to nawet nie przyjść na myśl
przez skov » środa 26 czerwca 2013, 15:35
W sumie mogłaś zełgać, że masz szkła kontaktowe- chyba raczej nie do sprawdzenia...
przez rusel » środa 26 czerwca 2013, 17:08
Witam. Mam do Państwa pytanie. Miałam dziś egzamin państwowy praktyczny do którego nie doszło ponieważ nie miałam okularów. Mam wadę wzroku i okulary nosze tylko do telewizji i komputera. W orzeczeniu było napisane ze do jazdy samochodem również są potrzebne okulary ale nie zwróciłam na to uwagi ale wiedziałam ze to logiczne. Tylko podczas uczęszczania w kursie Instruktor nie wymagał ode mnie okularów dlatego tez ich nie miałam na egzaminie, z stresu również mi to na myśl nie przyszło by je zabrać. Problem jest w tym ze samochodem w ogóle nie jechałam bo egzaminator mnie nie dopuścił do kursu. i przepadła mi ta wplata za ten kurs (140zl) Moje pytanie brzmi czy mam prawo się odwołać od tego przecież każdy może zapomnieć lub w stresie mogło to nawet nie przyjść na myśl tym bardziej ze na codzien ich nie nosze. Czy maja oni prawo do zabrania całej sumy jww. 140zl za to ze nie miałam okularów nie pozwalając mi nawet na żaden manewr samochodem. Bardzo proszę o jakaś poradę. Bedze bardzo wdzięczna lub gdzie mogę się wybrać by się zorientować czy mogę coś z tym zrobić
przez oskbelfer » środa 26 czerwca 2013, 20:57
rusel napisał(a):Mam wadę wzroku i okulary nosze tylko do telewizji i komputera. W orzeczeniu było napisane ze do jazdy samochodem również są potrzebne okulary ale nie zwróciłam na to uwagi ale wiedziałam ze to logiczne.
Tylko podczas uczęszczania w kursie Instruktor nie wymagał ode mnie okularów dlatego tez ich nie miałam na egzaminie,
Moje pytanie brzmi czy mam prawo się odwołać od tego przecież każdy może zapomnieć lub w stresie mogło to nawet nie przyjść na myśl tym bardziej ze na codzien ich nie nosze.
Czy maja oni prawo do zabrania całej sumy jww. 140zl za to ze nie miałam okularów nie pozwalając mi nawet na żaden manewr samochodem. Bardzo proszę o jakaś poradę. Bedze bardzo wdzięczna lub gdzie mogę się wybrać by się zorientować czy mogę coś z tym zrobić
przez jasper1 » środa 26 czerwca 2013, 22:02
oskbelfer napisał(a):Mam wadę wzroku i okulary nosze tylko do telewizji i komputera. W orzeczeniu było napisane że do jazdy samochodem również są potrzebne okulary ale nie zwróciłam na to uwagi ale wiedziałam ze to logiczne.
Instruktor nie musi wymagac od Ciebie - ale to Ty powinnaś wymagać od samej siebie
a jeśli dojdzie do wypadku to prokutator "ślepego" kierowcę nie bedzie głaskał tylko dołoży jeszcze za brak "rozumu" - pisał rusel tylko bardziej elokwentnie....
przez rusel » środa 26 czerwca 2013, 22:15
przez Lexi » niedziela 07 lipca 2013, 02:04
przez Grzego90 » niedziela 07 lipca 2013, 09:11
przez ks-rider » niedziela 07 lipca 2013, 10:12
przez DarkHunter » poniedziałek 08 lipca 2013, 12:30
przez Borys_q » poniedziałek 08 lipca 2013, 13:01
przez Lexi » poniedziałek 08 lipca 2013, 20:36
przez rusel » wtorek 09 lipca 2013, 08:32