Mam kat. B,C + kurs na przewóz rzeczy, chcę kat. D co dalej?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Mam kat. B,C + kurs na przewóz rzeczy, chcę kat. D co dalej?

Postprzez szeq » sobota 15 czerwca 2013, 16:01

Witam,

Żeby to składnie napisać opiszę sytuację:

egzamin na prawo jazdy kat. C zdałem w Maju 2009 r.
Kurs na przewóz rzeczy również zrobiłem w Maju 2009 r.

przymierzam się się do kursu na prawo jazdy kat. D
Wiem że cena kursu jest dla mnie niższa z uwagi na posiadaną kat. C przez co jest mniej godzin jazd na kat. D.

jak wygląda w moim wypadku Kwalifikacja wstępna ? mając Kurs na przewóz rzeczy jestem zwolniony z jakieś jej części? muszę dorobić coś uzupełniającego ? czy całą kwalifikację wstępną na kat. D?

z góry dziękuje za odpowiedź.
szeq

Re: Mam kat. B,C + kurs na przewóz rzeczy, chcę kat. D co da

Postprzez MotoTomasz » sobota 15 czerwca 2013, 19:06

Byłem w podobnej sytuacji kilka miesięcy temu i musiałem zrobić Kwalifikację Wstępną Przyśpieszoną (wiek 28 lat) w zakresie kat. D, D+E a na kat. C, C+E będę musiał zrobić szkolenie uzupełniające już po zdaniu KWP.
ObrazekPrawkoOnline ObrazekYouTube ObrazekMail me
PJ: ABCDET 2002 - 2013
Instruktor: ABC - 2006
Wózki widłowe: 2011
Ratownik MotoPozytywni.pl
Plecak w Szkoła Motocyklowa Turbo - Pabianice
MotoTomasz

Re: Mam kat. B,C + kurs na przewóz rzeczy, chcę kat. D co da

Postprzez mk61 » niedziela 16 czerwca 2013, 16:16

szeq napisał(a):jak wygląda w moim wypadku Kwalifikacja wstępna ? mając Kurs na przewóz rzeczy jestem zwolniony z jakieś jej części? muszę dorobić coś uzupełniającego ? czy całą kwalifikację wstępną na kat. D?

Kwalifikacja wstępna. Czy przyśpieszona, czy nie, to zależy od Twojego wieku. NIE UZUPEŁNIAJĄCA, bo nie posiadasz kwalifikacji dla C, więc jej nie uzupełniasz.
MotoTomasz napisał(a):musiałem zrobić Kwalifikację Wstępną Przyśpieszoną (wiek 28 lat) w zakresie kat. D, D+E a na kat. C, C+E będę musiał zrobić szkolenie uzupełniające już po zdaniu KWP.

Skoro masz C od co najmniej 2006 roku (jak wnioskuję), to do C nie robisz żadnych uzupełniających, tylko szkolenie okresowe (takie, jak się robi co 5 lat).
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Egzamin na prawo jazdy