badania lekarskie/stare a nowe przepisy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

badania lekarskie/stare a nowe przepisy

Postprzez sientek » wtorek 21 maja 2013, 01:29

Witam. Zdałem teorie 20 grudnia. Lecz egzamin "praktyczny" (plac i miasto) niedawno 11 Maja 2013 roku. Więc już na nowych zasadach. I tu moje pytanie: Czy po zdaniu prawka na starej teorii muszę jeszcze przechodzić jakieś kursy doszkalające itp, czy mogę już po prostu odebrać prawko i mam to z głowy??.

Drugie pytanie. Nie pamiętam właśnie teraz czy mam badania "bezokresowe" ponieważ nosze okulary. I tu jest moje pytanie. Czy przy odbiorze prawa jazdy w starostwie mogę Pana/Panią zapytać czy mam badania "bezokresowe"??. Udzieli mi tej informacji??.

Z góry dziękuje za odpowiedź :).
sientek

Re: badania lekarskie/stare a nowe przepisy

Postprzez Radhezz » wtorek 21 maja 2013, 06:37

Nic więcej nie trzeba, a prawko będzie ważne 15 lat od dnia badania.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Re: badania lekarskie/stare a nowe przepisy

Postprzez jasper1 » wtorek 21 maja 2013, 19:28

sientek napisał(a):Drugie pytanie. Nie pamiętam właśnie teraz czy mam badania "bezokresowe" ponieważ nosze okulary. I tu jest moje pytanie. Czy przy odbiorze prawa jazdy w starostwie mogę Pana/Panią zapytać czy mam badania "bezokresowe"??. Udzieli mi tej informacji??.
.

Jeśli nie pamiętasz jakie miałeś orzeczenie, to poznasz to po dacie ważności dokumentu 15 lat czy mniej.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy