Rejestracja na egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Rejestracja na egzamin

Postprzez rogi19 » środa 01 maja 2013, 22:27

Witajcie !
Obserwuję ten wątek już od dłuższego czasu ale chyba nadszedł odpowiedni moment na dołaczenie do grona forumowiczów. W następnym tygodniu będę miał już możliwość złożenia wniosku w WORD-zie o ustalenie egzaminu. I tu mam pytanie. Czy ktoś z Was miał jakieś problemy aby zapisać się na egzamin z tym numerem PKK? Problemu nie ma gdy ośrodek WORD korzysta z testów PWPW ale jeżeli z ITS-u już tak. Przynajmniej u mnie. Pochodzę z Sandomierza (w starostwie standardowo PWPW) a WORD mieści się w Tarnobrzegu (i tam już ITS). Podobno można rejestrować siew trybie "awaryjnym" tzn. w formie papierowej a nie elektronicznej. Ale czy to nie wydłuży całej procedury zapisania się?
Kolejne moje pytanie jest takie, czy powtórzyły się Wam pytania dostępne np. z płyty grupy Image, e-kierowcy?

Pozdrawiam
rogi19

Re: Zapamiętane pytania z egzaminu teorii na kat.B

Postprzez tomcioel1 » środa 01 maja 2013, 23:06

ja pomagam zapisać się moim kursantom we wrocławiu (ITS) i nie ma z tym problemu - wypełnia się druk , takie oświadzcenie na którym trzeba podać najważniejsze dane dot kursu ( datę rozp i zakończ) no i dane dot szkoły (nr szkoły) oraz instruktora (nr instruktora) , dane dot orzezcenia lekarskiego (data wydania , okres wazności oraz ewentualne ograniczenia) oraz swoje dane podstawowe- no i nie ma najmniejszego problemu z zapisem , od razu możemy wybrac termin .

A jeżeli chodzi o pytania na egz teoretyczny to wedłu mojej wiedzy weryfikowanej na podstawie zdających kursantów płytka grupy Image jest najlepszym źródłem do nauki dla testów ITS - niektórzy zdający mówili że mieli wszystkie identyczne pytania , inni że wśród tych pytań identycznych trafilo się kilka nowych ...
tomcioel1

kosz

Postprzez paulisian » środa 01 maja 2013, 23:07

[
zapisywałam się w takim właśnie trybie o którym mowa w Twoim poście.
Problem jedyny polegał na tym że po uiszczeniu opłaty i wypisaniu kolejnej dodatkowej kartki musiałam czekać prawie 2 tygodnie na ustalenie terminu (dokumenty z mojego miasta musiały zostać przesłane do Bytomia - czyli potwierdzenie PKK, moje miasto jako jedno z nielicznych nie przesyła dokumentów faxem tylko listem poleconym, tyle tylko że jakoś specjalnie im się nie spieszy).
Egzaminu jeszcze nie miałam ale z tego co czytałam na forum to mnóstwo pytań się powtarza z grupy Image ;)
11.03.2013 - egzamin teoretyczny wewn: pozytywny
06.04.2013 - egzamin wewnętrzny: pozytywny
17.05.2013 - egzamin teoretyczny: pozytywny
11.06.2013 - egzamin praktyczny: pozytywny
25.06.2013 - odbiór prawa jazdy
paulisian

Powrót do Egzamin na prawo jazdy