Kat. A2 powrót- PROBLEM W WYDZIALE KOMUNIKACJI

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kat. A2 powrót- PROBLEM W WYDZIALE KOMUNIKACJI

Postprzez wodus » sobota 20 kwietnia 2013, 21:06

witam, otóz w marcu zdalem kategorie B , i zeby word wyslal mi dokumenty to zawiesilem kategorie A, teraz gdy odebralem prawojazdy na B , postanowilem ze zrobie wkoncu motocykl , (mam juz czym jeździć na egzaminy itp..) , no i sprawa wyglada tak , poszedlem do WK i mowie co i jak ze chce zeby przeslali mi ponownie papiery tylko ze teraz bede mogł zrobic tylko kategorie A2 , no i babka mowi ze pierwszy raz sie spotkala z takim przypadkiem od kad weszly nowe zasady (19 styczen) , no i ze ona nie moze mi zrobić PKK bo badania lekarskie mam na kategorie A (robilem we wrzesniu 2012) , a powinienem miec na A2.
I ona nie wie czy moze mi zrobic ten profil kursanta, ze musi obdzwonić w pare miejsc i sie dowiedziec, i mam przyjść za kilka dni.
CO WY NA TO ?
Czy moje badania, ktore robilem wczesniej na kat. A nie powinny obejmowac kat. A2 ?
z gory dzieki i pozdrawiam
wodus

Re: Kat. A2 powrót- PROBLEM W WYDZIALE KOMUNIKACJI

Postprzez szydlaczek » niedziela 21 kwietnia 2013, 20:22

Raczej nie znajdziesz instruktora który mógłby szkolić na A2.
szydlaczek

Postprzez wodus » poniedziałek 22 kwietnia 2013, 01:04

kolega chyba mnie nie zrozumiał, ja już mam skończony kurs, tyle że robilem kat. A , mialem 1 egzamin ktorego nie zdalem niestety , puźniej udalo mi sie zdać kat. B i żeby WORD wyslał moje dokumenty do produkcji musialem zawiesic kategorie A.
Teraz postanowilem zdac prawojazdy na motocykl , poszedlem do Wk po moje dokumenty i okazalo sie ze Pani z Wydzialu komunikacji nie wie czy moze mi zrobic profil kursanta, bo na moich dokumentach o ukończeniu kursu , w badaniu lekarskim pisze ze jest na kategorie A , a ja teraz bede zdawal A2 poniewaz mam 18 lat, i powiedziala ze musze nowe badania robić zeby lekarz wpisal kat. A2 , i wydaje mi sie ze to jest dziwne. Mam nadzieje ze po tym co napisalem da rade mnie zrozumieć ;)
wodus

Postprzez szydlaczek » poniedziałek 22 kwietnia 2013, 13:47

No ale jeśli masz zrobiony kurs kat A to nie wiem czy będzie możliwość zdawania A2. Zaświadczenia o ukończeniu szkolenia też nie poprawisz bo przed 19.01 nie było tej kategorii
szydlaczek

Postprzez Kolba » czwartek 02 maja 2013, 21:15

Znalazłam takie info
"Zmiany ustawowe dotyczą także osób chcących uzyskać uprawnienia na motocykle. Osoba, która zdała teorię na kategorię A na starych zasadach do 19 stycznia, a nie przystąpiła do egzaminu praktycznego lub go nie zdała, nie musi się martwić.

Testy uznaje się za ważne, tyle że jeżeli nie osiągnęła wieku 24 lat, będzie mogła przystąpić do egzaminu praktycznego w zakresie prawa jazdy kategorii A2. Co to oznacza? Jeśli zda tzw. jazdę, otrzyma uprawnienia na motocykl o mocy nieprzekraczającej 35 kW. A po dwóch latach posiadania prawa jazdy kategorii A2 można przystąpić od egzaminu na kategorię A bez ograniczeń, szybciej niż mając 24 lata. "

Źródło:
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/ ... l?cookie=1
27 kwiecień 2011- pozytywnie zdany egzamin B
[B] 05.05.2011 [C] start kursu 24.05.2013
Puzzel
[B] 17.03.08 [C] 10.05.13 [KWPdoC] start 05.07.13 [D] start 01.08.13 [KWPdoD] start 08.08.13
http://www.kierowniczyswiat.blogspot.com
Kolba

Postprzez wodus » sobota 04 maja 2013, 02:20

up, dzieki o to mi chodzilo, w pewnym sensie. Ale bardziej bede wdzieczny gdy kts mi powie co z badaniami czy z kat. A przechodzą na A2 ?
bo babka z wydzialu komunikacji do dzisiaj mi odpowiedzi nie dala, czy zrobi mi profil kandynata na kierowce (pkk) z tamtymi badaniami lekarskimi czyli kat. A , czy musze jej przyniesc nowe z wpisem o A2 ;/
jednym slowem chory kraj.
wodus

Postprzez Kolba » sobota 04 maja 2013, 06:31

Weź przedzwoń najlepiej do wordu w poniedziałek. Wszystko będziesz wiedzieć.
27 kwiecień 2011- pozytywnie zdany egzamin B
[B] 05.05.2011 [C] start kursu 24.05.2013
Puzzel
[B] 17.03.08 [C] 10.05.13 [KWPdoC] start 05.07.13 [D] start 01.08.13 [KWPdoD] start 08.08.13
http://www.kierowniczyswiat.blogspot.com
Kolba

Postprzez Buleczka » sobota 04 maja 2013, 13:36

Miałem podobną sytuację, zdałem teorie na A2, a że nie było egzaminów na część praktyczną podobnie jak Ty zawiesiłem kurs i odebrałem prawko jazdy kat. B. Gdy WORD wznowił egzaminy postanowiłem iść do WK, aby wysłali mi moje dokumenty z powrotem do WORD. Oczywiście miła panie odmówiła i zaczęła zakładać mi profil kierowcy. W tym momencie zorientowała się że na badaniach również nie mam kat. A2. Udałem się więc do WORD'u by zaczerpnąć jakiejś rady. Powiedziano mi abym wrócił do WK i "zażądał" przesłania mi moich dokumentów do WORD'u, gdyż mam takie prawo, lub wydania ich kopii. Skorzystałem z drugiej opcji - kopii poświadczonej (koszt 5zł od jednej strony). Z tymi dokumentami udałem się do WORD'u i zapisałem się na cześć praktyczną. Opisałem to tak w skrócie, bo kursów WORD-WK było więcej... Tak to jest, że w tym kraju najpierw wprowadza się zamiany a później myśli... Najzabawniejsza była pani z ośrodka w którym robiłem kurs (docelowo miało być to A), która powiedziała że w tej sytuacji muszę udać się do ośrodka w którym robią kurs na A2 i od nowa się zapisać :lol: Pozdrawiam
Buleczka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy