MotoTomasz napisał(a):Niby jest ale w CEPiK nadal figuruje jako nieodebrane więc nieaktywne.
W życiu o czymś takim nie słyszałem.

MotoTomasz napisał(a):Wychodziłoby, że te wszystkie osoby, które zrobiły np. kat. C i nie mogą jej odebrać mogłyby normalnie jeździć i martwić się tylko o 50 zł mandatu...
Nie. Te osoby tylko zdały egzamin, a Nowak, Grabarczyk i reszta tej bandy zrobiła ich w jajo.
Dokumenty z egzaminów leżą w WK i stwierdzają, że osoba może uzyskać uprawnienia. Urząd niestety tak nie stwierdza i nie nadaje uprawnień, czyli uprawnień te osoby nie posiadają.
MotoTomasz napisał(a):Poza tym status "dokument do odebrania w urzędzie" pojawia się gdy ewidencja Urzędu zarejestruje taki dokument a nie w momencie wysyłki przez PWPW.
Dokładnie. Informacjami pokazanymi na stronie zarządza WK. "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne." pokazuje się (a przynajmniej powinno) w momencie, kiedy szanowny urzędnik weźmie do rąk dokumenty interesanta i nada uprawnienia wysyłając formularz do PWPW o produkcję dokumentu.
MotoTomasz napisał(a):Ja przeszedłbym się do WK i spróbował odebrać dokument. To, co mówił ten pan to ByZyDURA
Racja.
MotoTomasz napisał(a):Nie chce im się pracować przed świętami i tyle.
Jak zawsze. W poniedziałek składałem papiery o 14.30 (wydział pracuje tylko do 15), to pani bardzo zgrabnie się wytłumaczyła, że "zajmie się sprawą dopiero jutro, bo teraz nie ma dostępu", choć wszystkie teczki są w pomieszczeniu obok nieograniczonym zamkniętymi drzwiami.

wodus napisał(a):no tak, więc dzięki za pomoc. Jednak nie bede ryzykował, za dużo czasu i pieniedzy stracilem aby zdobyć ten "wyjątkowy" dokument
Twój dokument jest bezpieczny. Uprawnienia posiadasz. Jedynie policjanci czasem lubią robić problem i mimo sprawdzenia w komputerze Twoich uprawnień mogą żądać, żebyś dalej nie jechał. Z tego, co wiem, to nic by się nie stało, gdybyś pojechał, uprawnień Ci nie zabiorą, ale policjant może tak co minutę wypisywać Ci mandat (wykroczenie jest - każde w innym miejscu, a już na pewno w innym czasie).