Ważność prawa jazdy, błąd pwpw ??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Ważność prawa jazdy, błąd pwpw ??

Postprzez rafal3326 » poniedziałek 25 marca 2013, 16:34

Witam, tydzień temu odebrałem już nowe prawo jazdy. We wszystkich publikacjach wyczytuję że prawo jazdy kat. C i CE jest ważne przez 5 lat. Moje natomiast ważność traci za 4,5 roku a dokładniej 12.10.17r... może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ?? (wybaczcie za jakość zdjęcia).

Obrazek
rafal3326

Re: Ważność prawa jazdy, błąd pwpw ??

Postprzez mk61 » poniedziałek 25 marca 2013, 16:37

Twoje się kończy za 4,5 bo zapewne taką masz ważność badań.
Błąd jest w kategorii BE. Ona jest na 15 lat.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Re: Ważność prawa jazdy, błąd pwpw ??

Postprzez rafal3326 » poniedziałek 25 marca 2013, 17:05

Racja, rzeczywiście w tym okresie lekarz wystawił mi orzeczenie lekarskie... dzieki za wyjaśnienie :) Chociaż strasznie to wszystko nie funkcjonalne i nastawione typowo na stukanie kasy... Jeżeli ktoś robi tak jak ja C i E jedno po drugim przy naszych okresach oczekiwania na egzamin, trwania kursu, zbierania na niego kasy czy wypadku jeżeli komuś nie uda się C i CE zdać za pierwszym podejściem to może mieć w rzeczywistości prawko z ponad pół roku krótszym terminem ważności ;/ no ale taki kraj i takie przepisy.

Dzięki za pomoc, jeżeli chodzi o BE zgłoszę do starostwa za 4,5 roku przy wymianie coby nie polecieli z automatu bez sprawdzania.
rafal3326

Powrót do Egzamin na prawo jazdy