Stara teoria a nowa praktyka [kat. A/A2]

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Stara teoria a nowa praktyka [kat. A/A2]

Postprzez kubapar » środa 20 marca 2013, 00:24

Witam was serdecznie. ;-)
Dnia 17.01.13r. szczęśliwie udało mi się zdać egzamin teoretyczny na kategorie A. Teraz czekam na odpowiednią pogodę, by móc się zapisać na praktykę.
Niestety jak to bywa, przez to całe zamieszanie ze zmianą przepisów, nie mam pojęcia, czy mój egzamin jest ważny, a jeśli jest to, czy będę zdawał na A, czy już A2. Może wiecie coś więcej o takich przypadkach? Ja już nie wiem co mam o tym myśleć, bo dzisiaj usłyszałem historie, że znajomy miał tak samo, ale w urzędzie nie chcą mu wydać prawa jazdy, bo nie osiągnął wymaganego wieku 24 lat... Jak dla mnie to komedia, ale takie realia.
Jest ktoś w stanie powiedzieć mi coś konkretnego w tej sprawie? :-)
kubapar

Re: Stara teoria a nowa praktyka [kat. A/A2]

Postprzez jpl » środa 20 marca 2013, 04:01

Teoria, z tego, co wiem, jest ważna, ale jeśli nie masz 24 lat, to nie zapiszą cię na praktyczny na kategorię A, chyba będziesz mógł zdawać na A2, aczkolwiek nie jestem pewien, jak to do końca jest.

Tak czy owak, powodzenia :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez ks-rider » środa 20 marca 2013, 09:53

kubapar napisał(a):...czy mój egzamin jest ważny, a jeśli jest to, czy będę zdawał na A, czy już A2.

Twoj egzamin jest wazny. Tyle, ze zdajac egzamin praktyczny otrzymasz kat. A2 bo nie spelniasz warunkow wymaganych na kat. A ( 24 lata ).

:wink:
ks-rider

Postprzez jestemkoksiarzem » środa 20 marca 2013, 22:07

jpl napisał(a):Teoria, z tego, co wiem, jest ważna, ale jeśli nie masz 24 lat, to nie zapiszą cię na praktyczny na kategorię A, chyba będziesz mógł zdawać na A2, aczkolwiek nie jestem pewien, jak to do końca jest.

Egzamin teoretyczny na A1/A2/A jest identyczny, więc A2 na bank będzie mógł zdawać.
jestemkoksiarzem

Powrót do Egzamin na prawo jazdy