FAjny monolog o nowym prawku zapraszam do oglądania

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

FAjny monolog o nowym prawku zapraszam do oglądania

Postprzez driver901 » poniedziałek 18 marca 2013, 19:06

driver901

Re: FAjny monolog o nowym prawku zapraszam do oglądania

Postprzez kursant111344 » poniedziałek 18 marca 2013, 19:24

dobrze gada :D ale z tym pytaniem o drogę z pierwszeństwem to przesadzone ;)
kursant111344

Postprzez driver901 » poniedziałek 18 marca 2013, 19:37

to ja gadam własnie ;)) szykuje drugi odcinek niedługo się pojawi też zdaje nowe testy i w porównaniu z tymi pytaniami co miałem na płytce można by porównać to do budowy cepa a do młucarki <-- czy jak kolwiek się to pisze ;)) zdziwienie z mojej strony było takie że na przykładowych testach maiłem w 99,9 pozytywne w większości 72-74 a na państwowych 58 ustaliłem teraz drugi zapłaciłem haracz wordowi i zobaczymy jak to będzie ;)))
driver901

Postprzez kursant111344 » poniedziałek 18 marca 2013, 19:42

Popraw jakość dźwięku nie jest zadowalająca, słychać szumy itd :)

Życze powodzenia zarówno na teoretycznym jakże i praktycznym :)
kursant111344

Postprzez toyotka » poniedziałek 18 marca 2013, 21:00

driver901 jesteś specjalistą czy kursantem, który męczy się z testami i to Twoja forma protestu? trochę ciężko się słucha, bo długie i przynudzasz ;)
Skąd masz informacje, które podajesz? np. nowe testy są od 2 miesięcy i nie ma możliwości podejść do egzaminu praktycznego 3 razy, a tym bardziej 5 jak mówisz ;)
Nie chcę Cię zniechęcać, tylko uważaj, bo z Twojej wypowiedzi można wnioskować, że znasz temat od podszewki (co nie jest do końca prawdą) i część osób mogłoby Cię wziąć za eksperta, którym nie jesteś. Czekam na kolejne odcinki, bo warto wiedzieć jak na ten cały bałagan patrzy kursant.
toyotka

Postprzez Anfa » poniedziałek 18 marca 2013, 21:33

popraw jakość dzwięku, i nie mlaskaj;/

a chodzi o to abyś myślał, a nie odpowiadał na pamięć.

To dzięki Polsce ludzie po gimnazjum mają problemy z myśleniem
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez driver901 » poniedziałek 18 marca 2013, 21:49

toyotka nie jestem ekspertem a kursantem nie jest to forma protestu tylko chce pokazać jak ja to widze oraz zapewne inni kursanci co do zdania za 5 razem praktycznych przy nowym programie jest to mozliwe dlaczego ?
bo teraz jest dużo terminów wolnych i własnie dajmy na to pan x zdał teorie np 1 lutego to przez miesiąc mógł spokojnie podejść 3- a nawet 4 razy poza tym znajomyy zdawał juz 2 razy praktyczne da się da się ;)
oczywiście drugi odcinek będzie bardziej dopracowany ;))) bez mlasskania ;)) i bardziej dopracowane wypowiedzi

ps dzieki za zainteresowanie
driver901

Postprzez skov » poniedziałek 18 marca 2013, 22:34

jak chcesz merytorycznie podejść do tematu to zacznij od poczytania tego forum. Tu jest naprawdę dużo wartościowej wiedzy na temat zdobywania prawa jazdy. Jak na razie twój monolog to bicie piany.
Swoją drogą o tym czy monolog jest fajny czy nie decydują odbiorcy a nie autor.
skov

Postprzez driver901 » sobota 23 marca 2013, 20:25

http://www.youtube.com/watch?v=NImUD6wL ... e=youtu.be

zapraszam do obejrzenia kolejnego odcinak myśle że jakość wykonania jest o wiele lepsza jak w przypadku poprzedniego oraz zachęcam do komentowania
driver901

Postprzez Anfa » sobota 23 marca 2013, 20:40

Powinno być nie zatrzymaniu się na STOP :mrgreen:

wg Ciebie prawo jest nie logiczne;>
a od ilu masz prawko?? Dziekuję za oglądanie poprzedniego odcinka a nie odcinku ;/
Anfa

Postprzez driver901 » sobota 23 marca 2013, 20:46

ja jeszcze prawka nie mam w trakcie dopiero co do tego "zatrzymania " troche zle to wypowiedziałem ale chodzi o nie zatrzymanie się taki błąd w dzwięku
co do nie logicznośći choć by na sygnalizatorze S2 jesli jestem w sytuacji gdy poprzedzam mnie samochód i w tym czasie sie upewniłem ze nie utrudnie ruchu to jaki jest sens dojechania i zatrzymania sie według mnie nie logiczne
driver901

Postprzez ks-rider » sobota 23 marca 2013, 21:28

Czyli wypowiada sie expert nie majacy PJ :mrgreen:

Nie mam pytan !

Przesluchalem te Twoje wywody i nasowa mi sie pytanie,

1. Kto dopuszcza kursanta do teoretycznego egzaminu panstwowego ?

2. Czyli w/g Ciebie ile razy trzeba te testy przerobic aby ten egzamin zdac ?

3. Jako nie majacy PJ chcesz uzurpowac sobie prawo o ocenie szkol nauki jazdy a co wazniejsze o szkolacych ?

Czlowieku, kim Ty jestes ? Ministrem transportu ? Ogarnij sie.

:wink:
Ostatnio zmieniony niedziela 24 marca 2013, 00:19 przez ks-rider, łącznie zmieniany 1 raz
ks-rider

Postprzez Anfa » sobota 23 marca 2013, 23:13

wg Ciebie nie logiczne wg egzaminatora błąd :mrgreen:
Zdaj PJ i potem możesz robić jak Ci się żywnie podoba, ja sobie obiecałam że nie bede jeździć jak ćwok 50 i tak robie, na stopie jak widze ze nic nie jedzie też się nie zatrzymuje :D ale ja mam PJ a ty nie;D to jest ta zasadnicza różnica

Nie mniej życze szybkiego zdania :mrgreen:
Anfa

Postprzez OOL-PSK » niedziela 24 marca 2013, 00:51

Zdasz - będziesz jeździć jak chcesz, byle nie za krótko. Na egzaminie masz pokazać, że znasz przepisy, znasz zasady. Egzaminator cię nie zna, nie wie co robiłeś i jak jeździłeś na kursie. Masz mu to pokazać tu i teraz.
No a jak nie, to "zapraszamy do kasy". :P
Pogadać sobie możesz, jak ci to ulży, może innym też jak posłuchają, ale systemu nie przeskoczysz. Jak już zdasz PJ to spojrzysz na to trochę inaczej. :wink:
Znam jednego chłopaka co się uparł, że będzie na egzaminie jeździł po swojemu: bez zatrzymywania na stopie, strzałce itd. przecież nikt normalnie tak nie jeździ... nie wiem czy już zdał to C, a na B zdaje się też już sporo pkt. karnych miał.
W każdym razie wszyscy mu winni, że nie zdał, a przecież w kolejce do stopu się zatrzymywał 4 razy, po co miał się jeszcze 5 raz zatrzymywać - nielogiczne prawda?

Powodzenia na egzaminach. :thumb2:
27.05.2011- B za drugim
16.04.2012- BE za drugim
04.07.2012- A za pierwszym
02.08.2012- C za drugim
21.09.2012- CE za drugim
19.10.2012- prawko ABCE w kieszeni
28.02.2015 - instruktor kat. B za pierwszym
OOL-PSK

Postprzez MotoTomasz » niedziela 24 marca 2013, 06:07

Przesłuchałem kawałek Twojego filmiku i muszę powiedzieć, że jeżeli po kursie twierdzisz, że nielogiczne jest zatrzymywanie się przy S-2, to Twój instruktor gdzieś popełnił błąd...
Mianowicie, czy wskażesz mi powód dla którego przejechanie przez S-2 stwarza mniejsze zagrożenie niż omijanie pojazdu, który jechał w tym samym kierunku lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszym?
Za to osatatnie ustawodawca przewidział 10 pkt. karnych i 500 zł.
Przeanalizujmy te sytuacje.
1) Jest przejście bez sygnalizacji. Jadący lewym pasem ruchu zatrzymał się. Pieszy wchodzi na przejście ale z racji braku sygnalizacji zachowuje szczególną ostrożność bo przecież jakiś tuman może się nie zatrzymać... Czyli zwiększa swoje szanse na przeżycie. OK.
2) Skrzyżowanie z sygnalizacją, na przejście przy świetle zielonym pieszy wchodzi pewnym krokiem. Jest niemalże w 100% pewny, że nic go nie rozjedzie bo przecież to ON ma zielone... Dochodzi do prawego pasa i tłumok, dla którego S-2 oznacza jedź - niemalże go rozjeżdża. UFF... Tym razem się udało - myśli...
Syt. 1 - 10 pkt i 500 zł.
Syt. 2 - 6 pkt. i 300 zł.
Gdzie tu logika? Zagrożenie znacznie większe przy syt. 2 a kara mniejsza?
Uwierz mi, że mało jeszcze wiesz o jeździe samochodem i zagrożeniach, które tylko czekają aby się urzeczywistnić. Dlatego zastanów się czy chcesz ciągnąć za swoimi teoriami innych ludzi. Posłuchaj rad doświadczonych kierowców, zdaj egzamin, pojeździj "kilka" tysięcy kilometrów i dopiero zabieraj głos w kwestiach zasadności przepisów.
ObrazekPrawkoOnline ObrazekYouTube ObrazekMail me
PJ: ABCDET 2002 - 2013
Instruktor: ABC - 2006
Wózki widłowe: 2011
Ratownik MotoPozytywni.pl
Plecak w Szkoła Motocyklowa Turbo - Pabianice
MotoTomasz

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy