Dopłata kat. B

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Dopłata kat. B

Postprzez bronkzy » środa 27 lutego 2013, 19:56

Witam.

Niedawno zdałem egzamin na prawko kat. B.
Był to już termin po 19.01 i problem polega na tym ze nie doczytalem na stronie WORD'u ze muszę dopłacić 28zł za egzamin.
Mam do Was pytanie może ktoś bedzie w stanie pomóc, czy mogę im teraz te pieniądze przelewem przekazać i wszystko bedzie okey czy musze jechać tam na miejsce? Dzwoniłem już kilkanaście razy i nie moge się za nic dodzwonić jednak bede próbował dalej. Jednak jak ktoś z Was zna odpowiedź na moje pytanie byłbym bardzo wdzieczny :)
bronkzy

Re: Dopłata kat. B

Postprzez skov » środa 27 lutego 2013, 20:37

dopłaty do egzaminów Ministerstwo pozostawiło w gestii dyrektorów WORD :))
Także z tym państwowym egzaminem i jego cenami może być różnie. Dowiaduj się bezpośrednio w swoim ośrodku.
skov

Postprzez AdamKesy » czwartek 28 lutego 2013, 12:42

Ja zdawałem w WORD Bydgoszcz , tam dopłata jest wymagana i to niezależnie czy zdasz z wynikiem pozytywnym czy negatywnym trzeba dopłacić ja uczyniłem to zaraz po zdanym egzaminie praktycznym bo inaczej WORD nie przekaże dokumentów do WK a i dowiedz się też czy w Twoim WK trzeba opłatę za wydanie prawa jazdy wnieść od razu czy przy odbiorze bo jak odrazu to radze to zrobić jak najszybciej bo inaczej WK nie przekaże do "produkcji" (do PWPW) Twojego wniosku.
(2013-02-13) Egzamin Kat.B (Zdany za 1 razem)
(2013-02-28 14:42:38) Odebranie Prawa Jazdy

16/03/2013 Pierwsza rutynowa kontrola drogowa :)
AdamKesy

Postprzez bronkzy » czwartek 28 lutego 2013, 15:15

Ja zdawałem w WORD Bydgoszcz , tam dopłata jest wymagana i to niezależnie czy zdasz z wynikiem pozytywnym czy negatywnym trzeba dopłacić ja uczyniłem to zaraz po zdanym egzaminie praktycznym bo inaczej WORD nie przekaże dokumentów do WK a i dowiedz się też czy w Twoim WK trzeba opłatę za wydanie prawa jazdy wnieść od razu czy przy odbiorze bo jak odrazu to radze to zrobić jak najszybciej bo inaczej WK nie przekaże do "produkcji" (do PWPW) Twojego wniosku.

Tak, wiem wiem ze dopłata jest obowiązkowa, ale chodzi mi bardziej o to czy tą dopłatę mogę im przekazać przelewem bankowym, czy musze do nich na miejsce jechać a kawałek do WORD'u mam dlatego takie to dla mnie ważne :P ale dzieki za odpowiedzi
bronkzy

Postprzez Grzego90 » czwartek 28 lutego 2013, 17:45

bronkzy napisał(a):

Tak, wiem wiem ze dopłata jest obowiązkowa, ale chodzi mi bardziej o to czy tą dopłatę mogę im przekazać przelewem bankowym, czy musze do nich na miejsce jechać a kawałek do WORD'u mam dlatego takie to dla mnie ważne :P ale dzieki za odpowiedzi

Jeśli na stronie mają podane nr konta itp to pewnie, że można. W Krk można, są dane do przelewu. Poczytaj na ich stronce.
Grzego90

Postprzez chapicha » czwartek 28 lutego 2013, 18:29

Ja w WORD Rybnik płaciłam przelew, w okienku tylko musiałam pokazać potwierdzenie przelewu
20. XII - teoria (+), placyk (+), miasto (-)
05. II - placyk (-)
13. II placyk (+), miasto (+)

27. 02. 2013 - Odbiór prawka :)
chapicha

Postprzez DreamAndSleep » sobota 02 marca 2013, 12:22

W Rybniku MUSICIE zrobić dopłatę. Gdy stałam w kolejce do egzaminu Pani w okienku poinformowała wszystkich o konieczności dopłaty a gdy ktoś jej nie zrobił a egzaminator wywołał daną osobę na egzamin to nie wpuszczał jej na egzamin dopóki dopłata nie będzie zrobiona. Dopłata wynosi 28 zł.
DreamAndSleep

Postprzez Grzego90 » sobota 02 marca 2013, 13:12

DreamAndSleep napisał(a):W Rybniku MUSICIE zrobić dopłatę. Gdy stałam w kolejce do egzaminu Pani w okienku poinformowała wszystkich o konieczności dopłaty a gdy ktoś jej nie zrobił a egzaminator wywołał daną osobę na egzamin to nie wpuszczał jej na egzamin dopóki dopłata nie będzie zrobiona. Dopłata wynosi 28 zł.

To dziwne. W Krk można było dopłacać po egzaminie i nikt nie robił problemów. Osobiście nawet robiłem po egzaminie.
Grzego90

Powrót do Egzamin na prawo jazdy