Profil kandydata na kierowcę

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Profil kandydata na kierowcę

Postprzez sneaker888 » środa 13 lutego 2013, 20:55

Witam! Za niedługo będę się zgłaszać do egzaminu (jazdy mam od września ; / ) Mój instruktor powiedział, że mam mu dać zdjęcie, 17 złotych i napisać na kartce, że upoważniam go do utworzenia za mnie profilu kandydata na kierowcę. Jak ma to wygladać? Na komputerze czy pisemnie? Co mam zawrzeć w upoważnieniu? Pozdrawiam!
sneaker888

Re: Profil kandydata na kierowcę

Postprzez Olena89 » środa 13 lutego 2013, 21:40

Hmm ale jak jazdy masz od września? Jeśli tak to nie tworzysz żadnego profilu tylko normalnie kończysz kurs w szkole jazdy i z dokumentami udajesz się do wordu. Profil dotyczy osób które zapisały się na kurs po 19.01.2013
13.02.2013 PJ zdane za I razem
02.02.2103 pierwsza samodzielna jazda
Olena89

Postprzez sneaker888 » środa 13 lutego 2013, 22:40

Niestety to polecenie od samego instruktora, właściciela szkoły, więc napisać muszę :( ktoś wie jak?
sneaker888

Postprzez toyotka » środa 13 lutego 2013, 23:30

coś instruktor niedoinformowany, jeżeli kurs zacząłeś przed 19 stycznia to PKK Ciebie nie dotyczy, aby zapisać sie na egzamin wystarczy zaświadczenie ze szkoły jazdy
Po drugie nie wiem czy coś instruktor nie kombinuje, że wyciąga od Ciebie kasę. Mieszkasz daleko od starostwa czy co, że chce za Ciebie tworzyć profil? Profil jest darmowy, 17 zł to opłata za upoważnienie aby ktoś obcy mógł za Ciebie wygenerować ten numer.
Ale powtarzam - NIE POTRZEBUJESZ PKK - chyba, że jesteś w jakiejś dziwnej sytuacji, bo rozumiem, że od września jeździsz i skończyłeś kurs i chcesz iść zapisać się na egzamin? po drugie dziwne, że pół roku robisz kurs, ale moze po drodze jakieś wypadki losowe miałeś i robiłes kurs z przerwami.
toyotka

Postprzez axel234 » środa 13 lutego 2013, 23:35

Po pierwsze: jeśli dostałeś takie polecenie to się zapytaj instruktora jak ma wyglądać takie upoważnienie. Czasem mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach ludzie szukają odpowiedzi w internecie dosłownie na każde pytanie. Nie mogłeś się zapytać jak to ma wyglądać w momencie jak ci o tym powiedział? Ludzie, myślcie trochę!!!

Po drugie: jeśli zaczynałeś szkolenie przed 19.01.2013 to po zakończeniu szkolenia dostajesz zaświadczenie o ukończeniu kursu i z tym papierkiem zapisujesz się na egzamin i żaden profil nie musi być zakładany. Zapytaj szanownego pana instruktora czy aby się nie pomylił.
axel234

Postprzez Borys_q » czwartek 14 lutego 2013, 09:28

Nie mogłeś się zapytać jak to ma wyglądać w momencie jak ci o tym powiedział? Ludzie, myślcie trochę!!!

Za dużo stanowczo wymagasz, umiejętność myślenia zanikła w młodzieży jakieś 5 lat temu:)

bo rozumiem, że od września jeździsz i skończyłeś kurs

W którym miejscu kolega napisał, że zakończył kurs???
Jak dla mnie to sam powinieneś sobie profil założyć, pewnie instruktor ma burdel w papierach i teraz musi to poprostować.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez globuss2 » piątek 15 lutego 2013, 00:10

Wnioskuje z wypowiedzi ze kurs już kończysz wiec nie musisz zakładać PKK
PKK obowiązuje tylko ludzi którzy na kurs zapisali się po 19.01.2013 :o
globuss2

Postprzez oskinstruktor » piątek 15 lutego 2013, 22:41

nie potrzebujesz profilu to po pierwsze primo ;) a po drugie primo ;)...... dla tych którzy już faktycznie będą musieli mieć profil......Co z tego że napiszesz upoważnienie, zapłacisz za nie 17 złotych, jak i tak musisz tam iść osobiście żeby podpis złożyć? :)
oskinstruktor

Powrót do Egzamin na prawo jazdy