Prawo jazdy kat B pytanie ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy kat B pytanie ?

Postprzez Wisnia » wtorek 12 lutego 2013, 20:38

Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy na forum i to mój pierwszy post a zarazem temat :). Mam kilka pytań odnośnie egzaminów na prawo jazdy w 2013r. A mianowicie : w 2011r zdawałem prawo jazdy na kat A1 i udało mi sie je zdać i posiadam prawko na te kategorie, jako że od stycznia 2013r jest szereg zmian w prawie i przepisach mam pytanie, jak teraz ma wyglądać ten cały egzamin. Czy jako osoba, która już zdała A1 i mam ( w marcu ) 18 lat, mogę zdawać na kat. A ? i jak wygląda sprawa z testami na te kategorie ? I również jak wygląda sytuacja z kat. B ? Czy będę je zdawał normalnie na nowych przepisach i w nowym wymiarze zdawalności egzaminu ?

Przepraszam, że tak chaotycznie to przedstawiłem, lecz wszystko było pod napływem myśli :P Bardzo liczę na waszą pomoc i informacje :)

Pozdrawiam Adrian.
Wisnia

Re: Prawo jazdy kat B pytanie ?

Postprzez Tom3k » wtorek 12 lutego 2013, 20:56

Będziesz zdawał kategorię B jak każdy teraz. Teoria, złożona z 32 pytań oraz egzamin w ruchu drogowym.

Co do A nie jestem pewien, ale chyba nie będziesz mógł niestety zdawać.
9.X.2012r. - Rozpoczęcie kursu kat. B
11.I.2013r. - Teoria
02.II.2013r. - Praktyka

(2013-02-06 09:30:25) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
Tom3k

Re: Prawo jazdy kat B pytanie ?

Postprzez MEL » wtorek 12 lutego 2013, 21:41

Mając 18 lat i kat A1 przystępujesz tylko do egzaminu praktycznego na kategorię A2 po odbytym szkoleniu w osk. Gdy będziesz posiadał przez 2 lata A2 będziesz mógł przystąpić do kat A
I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką
MEL

Powrót do Egzamin na prawo jazdy