Kat. A dla posiadaczy kat. A1 zdanej na starych zasadach.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kat. A dla posiadaczy kat. A1 zdanej na starych zasadach.

Postprzez kamil656 » piątek 08 lutego 2013, 16:22

Witam. W zeszłym roku zdałem kat. A1. Od instruktora dowiedzialem sie, ze mimo tego, iz w styczniu wchodzi nowa ustawa bede mogl zdawac od razu na kat. A, zamiast A2, bo tak jakby mam juz prawo jazdy i tylko rozszerzam kategorie. Ile w tym prawdy? Czy moge od razu zdac na A, czy musze A2? Co musze teraz zrobic, ile godzin wyjezdzic i czy musze zdawac jeszcze raz teorie? Z gory dzieki za odpowiedzi ;)
kamil656

Re: Kat. A dla posiadaczy kat. A1 zdanej na starych zasadach

Postprzez medyk93 » piątek 08 lutego 2013, 19:23

Nie ma czegoś takiego. Jakbyś miał A2 2 lata to mógłbyś robić A, ale po A1 nic Ci nie przysługuje. Kurs trzeba odbyć taki sam jak na A1 - jeden ciul, jedna kasa.
medyk93

Postprzez kamil656 » sobota 09 lutego 2013, 18:43

ok, czyli nie ma szans bezpośrednio na A, ale nie możliwe ze po A1 nic mi nie przysluguje i bd musial robic caly kurs, na pewno nie. Teorii nie musze zdawac na pewno tylko kilka godzin chyba wyjezdzic na praktyke.
kamil656

Postprzez globuss2 » sobota 09 lutego 2013, 19:13

Ciekawi mnie na jakiej podstawie uważasz ze nie musisz zdawać teorii ? a co do kursu to mnie się wydaje ze musisz zrobić bo to maszyny są większe i nie wiadomo jak ci na nich jazda będzie szła ..
globuss2

Postprzez ks-rider » sobota 09 lutego 2013, 20:01

kamil656 napisał(a): ale nie możliwe ze po A1 nic mi nie przysluguje i bd musial robic caly kurs, na pewno nie. Teorii nie musze zdawac na pewno tylko kilka godzin chyba wyjezdzic na praktyke.

Panie kierowco ( aby nie powiedziec miszczu ). Nie przysluguje Ci nic, co najwyzej zmniejszenie praktyki o 10 h. Tyle, ze elementy placu jakie wykonywales na egzaminie kat. A1 to Pan Pikus. Na kat. A2 zdziwisz sie ile bedziesz musial cwiczyc aby je wykonac.

:wink:
Ostatnio zmieniony niedziela 10 lutego 2013, 00:06 przez ks-rider, łącznie zmieniany 1 raz
ks-rider

Postprzez kamil656 » sobota 09 lutego 2013, 20:06

Dzwoniłem dziś do wordu, "co najwyżej 10h" to jest duzo, bo połowa. Teorii nie musze zdawac, bo robi sie to raz i zrobilem to rok temu. Musze wyjezdzic 10h zeby przypomniec sobie placyk i trase, ktora jeszcze pamietam i pojezdzic na wiekszm motorze, na ktorym z reszta i tak jezdzilem w zeszlym roku na kursie. Wiec zostaje 10h jazdy i egzamin. Pozdro ;)
kamil656

Postprzez ks-rider » sobota 09 lutego 2013, 21:46

kamil656 napisał(a):...przypomniec sobie placyk i trase, ktora jeszcze pamietam i pojezdzic na wiekszm motorze, na ktorym z reszta i tak jezdzilem w zeszlym roku na kursie. Wiec zostaje 10h jazdy i egzamin. Pozdro ;)

Radzil bym Ci zainteresowac sie jak wyglada obecnie egzamin na kat A 2 czy A. Powiem, ze niewiele ma wspolnego z tym ktory zdawales :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Powrót do Egzamin na prawo jazdy