EGZAMIN W TYCHACH!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

EGZAMIN W TYCHACH!

Postprzez MAGDA :) » niedziela 07 sierpnia 2005, 12:08

Jezeli ktos zdawal egzamin wlasnie w tym miescie to niech napisze " co i jak" - czyli na co w szczegolnosci nalezy uwazac , jakies rady, refleksje itp :wink:
z góry dzięks- bede tam zdawac za jakis czas .... i narazie jestem totalnie zamotana ....
MAGDA :)

Postprzez emil » niedziela 07 sierpnia 2005, 20:38

witam ja zdawalem w tychach 5 kwietnia wcale nie jest tak strasznie zdalem za pierwszym razem:) jak masz jakies sprecyzowane pytania to wal jestem z Oswiecimia jak ty tez to mozemy sie spotkac i pogadac!!
emil

Postprzez MAGDA :) » poniedziałek 08 sierpnia 2005, 15:38

niestety nie jestem z Oswiecimia :(
no to tak, mam pyatnie jezeli chodzi o jedno chore skrzyzowanie , a konkretniej o takie z dwoma wysepkami na srodku. Jezdzialm tam juz troche z instruktorem ale jakos nie moge sobie w glowie poukaldac jak mam sie na tym skrzyzowaniu zachowac , ktoredy jechac , gdzie skrecac itp. - jak kojarzysz skrzyzowanie to moze mi jakos pomozesz :?

nastepna sprawa: egzamin na placu , czy egzaminatorzy w Tychach tzw. korygowanie toru jazdy przy wyjazdach z 4 czy tam ze skosnego uznaja jako korekte czy jako korygowanie ... czyli oprocz tego korekte tez mam ?

i miasto :P ... moze sie orientujesz jakie trasy ? na co tzreba najbardziej uwazac i za co najczesciej "udupiają" ?

z gory dzieki :wink:

Postprzez emil » poniedziałek 08 sierpnia 2005, 22:45

jesli dobrze kojarze to krzyzowanie to musisz sie zaczymac i przepuscic tych co jada z prawej strony ale ja mowie o tym takim podobnym do ronda!!

na placu uwazaj na tym drugim bo jest pod gorke ruszaj z gazem bo gasna i lusterka nie zawsze dochodza na sam doł masz korekte korygowac tor jazdy mozesz sobie caly czas korekta jest dopiero przy zmianie kierunku jazdy

uwazaj na dworcu na pieszych i na jednokierunkowe i przy wyjezdzie z osrodka uwazaj bo musisz ustapic pierwszenstwa pieszym i rowezysta ale przewaznie tam nik nie idzie i nie jedzie no to wszystko powodzenia
emil

Postprzez MAGDA :) » wtorek 09 sierpnia 2005, 10:08

dzięki :) postaram sie zastosowac do rad i wskazowek :wink:

Postprzez ella » środa 10 sierpnia 2005, 23:21

Magda napisał(a):.... czy egzaminatorzy w Tychach tzw. korygowanie toru jazdy przy wyjazdach z 4 czy tam ze skosnego uznaja jako korekte czy jako korygowanie ... czyli oprocz tego korekte tez mam ?

A czym się rózni korekta od korygowania?
Korekta jest tylko jedna dla kazdego manewru i nie wazne czy ty ją nazwiesz korektą czy korygowaniem. Jest to jedno i to samo czyli poprawianie toru jazdy.
ella
Moderator

Postprzez MAGDA :) » czwartek 11 sierpnia 2005, 09:42

no wlasnie nie wiem czym. tyle ze moj instruktor twierdzi ze jak robie np prosotpadle z korektą to moge przy wyjezdzie ustawiajac sie przy lini "skorygowac tor ruchu" - bo to nie jest liczone jako korekta :roll:

Postprzez ella » czwartek 11 sierpnia 2005, 09:54

Poczytaj wszystkie trzy zakładki bo to chyba chodzi o to samo.

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1484
ella
Moderator

Postprzez MAGDA :) » czwartek 11 sierpnia 2005, 19:31

dzieki :)
w sumie tam jest troche namotane ... ale juz dowiedzialam sie od 'kompetentnych' ludzi :P ze to o czym mowilam mozna spokojnie wykonac i to nie liczy sie jako korekta bo jest wykonane po wyjezdzie ze stanowiska
:wink:

Powrót do Egzamin na prawo jazdy