[C+E] Plac manewrowy po nowemu (przepisy na 2013)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

[C+E] Plac manewrowy po nowemu (przepisy na 2013)

Postprzez muchomor » środa 06 lutego 2013, 12:16

Witam, czy ktoś mi może wyjaśnić jak wyglądają nowe zasady zdawania placu manewrowego?Koleś ostatnio zdawał na c+e, przy cofaniu na łuku zaczepił lustereczkiem o tyczkę, spodziewał się drugiej próby a tu egzaminator ku jego zdziwieniu mu podziękował i powiedział że ma już egzamin pozamiatany ponieważ jak się najedzie na pachołek lub tyczkę egzamin zostaje automatycznie oblany, oraz ponoć ogólnie na wszystkie zadania (czyli łuk, wszelkie parkowania przodem tyłem bokiem dachem... i ruszanie ze wzniesienia) są tylko DWIE próby, wcześniej chyba było tak że na każde zadanie miałeś PO DWIE próby, czy to prawda?czy ktoś jeszcze wie o jakiś bzdetnych zmianach?aha i ponoć losowanie z karteczkami również uległo zmianie.
muchomor

Re: [C+E] Plac manewrowy po nowemu (przepisy na 2013)

Postprzez Marcingag » środa 06 lutego 2013, 18:23

Na starych zasadach zawsze dotknięcie pachołka to był koniec egzaminu. A i również zawsze na wszystkie manewry byly dwie próby a nie na kazdy po dwie :) A z karteczkami to podobno teraz losuje komputer :)
Kategorie;
A-2012- 1 podejście
B-2012- 1 podejście (w dzień 18 urodzin hehe)
C-2012- 2 podejście
CE-2012 - 1 podejście
D-Myślę że 2015 bedzię :)
Marcingag

Postprzez rusel » środa 06 lutego 2013, 18:56

czy ktoś mi może wyjaśnić jak wyglądają nowe zasady zdawania placu manewrowego

przed zmianami potracenie tyczki dawalo mozliwosc powtorzenia zadania

Obecnie komputer losuje zestaw dla kazdego kandydata z osobna

Zad 1 to przygotowanie do jazdy oraz sprzęganie (dwukrotnie nieprawidlowe przygotowanie w tym zadaniu to wynik N i mozliwosc dlaszego przeprowadzenia egzaminu, dwukrotne nieprawidlowe sprzegniecie lub stworzenie zagrozenia przy sprzeganiu to wynik N, egzamin przerwany), potracenie tyczyki lub wyjechanie kolem za linie wynik N egz. przerwany, dwuktotnie nieprawidlowo wykonanie ruszanie na wzniesieniu wynik N, egz przerwany
rusel

Postprzez muchomor » wtorek 12 lutego 2013, 21:58

A czy podczas cofania naczepą na łuku widząc że np. za bardzo ją złamałem i jeżeli dalej będę cofał wpadnę na tyczkę to czy mogę się zatrzymać podjechać kawałek do przodu i ponowić cofanie?Czy poprostu egzaminator każe mi rozpocząć drugą próbę?
muchomor

Postprzez benno » wtorek 19 marca 2013, 17:33

Na ukończenie manewru cofania masz 5 minut, można podjeżdżać do przodu i tyłu do woli. Dopuszczalne jest jedno opuszczenie pojazdu. Byle zmieścić się w czasie.
Posiadane kategorie:
B
B+E
C
C+E
D
D+E
benno

Powrót do Egzamin na prawo jazdy