Jak se uczyć z czego korzystać aby zdać nową część teor?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak se uczyć z czego korzystać aby zdać nową część teor?

Postprzez scott » wtorek 05 lutego 2013, 20:12

jak w temacie ;) pytanie kieruje do osób które mają już za sobą zaliczenie nowego testu teoretycznego ;). Dziekuje z gory za odpowiedz
scott

Re: Jak se uczyć z czego korzystać aby zdać nową część teor?

Postprzez barthez » wtorek 05 lutego 2013, 23:00

Ja Ci polecam przeczytanie Kodeksu Drogowego :)
Kat.B (2009)
Kat.C (2012)
Kat.D (2013)
barthez

Postprzez lith » środa 06 lutego 2013, 15:22

A ja myślę, że sam kodeks tutaj nie starczy. Żywcem z kodeksu były pytania na starej teorii, teraz różne cudaki można trafić układanie na podstawie nie wiadomo czego.
lith

Postprzez leszekch73 » środa 06 lutego 2013, 18:12

Zadawać dużo pytań instruktorowi,jak instruktor mądry to nauczy i dobrze pokieruje całą nauką.
leszekch73

Postprzez ulubione238 » środa 06 lutego 2013, 20:43

warto też w sumie pouczyć się też tych starych pytań bo teraz niektore rzeczy z nich powtarzają się na nowej teorii. nazywają to kuciem ale naprawde dużo rzeczy zostaje w głowie:)
ulubione238

Postprzez 9imar9 » środa 06 lutego 2013, 21:50

Barabasz napisał(a): czy luz na kierownicy moze być spowodowany wybitymi koncówkami drążków kierowniczych ?

barthez napisał(a):Ja Ci polecam przeczytanie Kodeksu Drogowego :)

Zacytuj mi artykuł który o tym mówi.;)
9imar9

Postprzez Olena89 » środa 06 lutego 2013, 23:28

Sam kodeks tu nic nie da ;/ Nieskromnie może powiem ale naprawdę przyłożyłam się do nauki i wydaje mi się, że przyswoiłam wiedzę z kodeksu a trafiłam na pytania o ABS, o wspomaganie układu hamulcowego i złe wyważenie opon ;/ Zabrakło 2 punktów żeby zdać. Jutro idę po raz 2 ale szczerze powiem, że jestem trochę zrezygnowana bo naprawdę nie znam się na konstrukcji pojazdu i mimo, że w mojej szkole teoria była wykładana naprawdę na wysokim poziomie to uczyli nas zasad ruchu drogowe, a nie pierdół! Stać mnie będzie na samochód to i na mechanika też jak mi się coś popsuje i tyle w tym temacie ;/
13.02.2013 PJ zdane za I razem
02.02.2103 pierwsza samodzielna jazda
Olena89

Postprzez Pavlo856 » czwartek 07 lutego 2013, 00:54

Ja polecam ci uczyc sie starych pytan.. sam prawko zdalem w listopadzie i z ciekawosci jakies 3 tygodnie temu robilem sobie testy na necie te NIBY NOWE i wynik uzyskalem POZYTYWNY
Pavlo856

Postprzez karol199 » czwartek 07 lutego 2013, 10:39

"Mały mechanik" "Pierwsze kroki w medycynie"

Myślę, że wystarczy..........
Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
karol199

Postprzez Olena89 » czwartek 07 lutego 2013, 15:28

Pavlo856 napisał(a):Ja polecam ci uczyc sie starych pytan.. sam prawko zdalem w listopadzie i z ciekawosci jakies 3 tygodnie temu robilem sobie testy na necie te NIBY NOWE i wynik uzyskalem POZYTYWNY

Niestety wszystkie próbne testy w internecie nie mają odzwierciedlenia z testami w wordach ;/ Te testy w internecie to w większości nic innego jak stara baza pytań przystosowania do formy nowego egzaminu ale tylko formy! Więc według mnie nie odzwierciedla to Twojej wiedzy i tego czy byś zdał egzamin państwowy.
13.02.2013 PJ zdane za I razem
02.02.2103 pierwsza samodzielna jazda
Olena89

Postprzez dobrydoradca » sobota 09 lutego 2013, 23:25

@Olena89

a jakie testy w necie masz na mysli, na razaie z tego co wiem są jedne testy online, bo nie licze tych amatorskich...
dobrydoradca

Postprzez 19siwaa48 » środa 27 marca 2013, 15:58

Olena89 napisał(a):.

Zgadzam się z Olena89..
Powiem tak, od początku kursu starałam się uczyć przepisów, chodziłam na WSZYSTKIE wykłady, ponadto czytałam podręczniki, które dostałam na kursie. Wszystkie rzeczy, o których ludzie nie lubią się uczyć typu ile metrów od słupka oznaczającego przystanek można zaparkować itp. mam do dnia dzisiejszego opanowane. Podobnie pierwszeństwo przejazdu, zachowanie na drodze w stosunku do pieszych, tramwajów, innych pojazdów, znajomość znaków wszystko super przyswojone. Kurs miałam super, pani wszystko fajnie tłumaczyła (podobnie zresztą jak technikę prowadzenia auta, której również mnie uczyła już podczas jazd), zapłaciłam sporo pieniędzy za niego, bo to jedna z droższych szkół na Śląsku, ale słyszałam też efekty po szkoleniu w tym ośrodku, więc stwierdziłam, że dopłacę te 3 stówki więcej, ale się porządnie nauczę i nie bd musiała się doszkalać na doszkalających i znów płacić. Dzisiaj zdawałam egzamin po raz pierwszy. Zaryzykowałam, zapłaciłam za całość, bo sądziłam, że poradzę sobie z teorią, tym bardziej, że od początku kursu robiłam testy "nowe", które mam na płytce i szybko je opanowywałam, pierwsze pare miałam minimalnie za mało punktów, ale już kolejne wszystkie zaliczałam i tak aż do egzaminu. No i dzisiaj poszłam na egzamin i co ? 65 pkt.. na 15 osób zdało 4.. I co, to znaczy, że byłabym złym kierowcą ? Z praktyką nie miałam problemów podczas jazd, jedynie co, to słabo mi wychodzi wyjeżdżanie tyłem z parkowania, ale można to opanować, a tak po za tym to jeździłam po ulicach na kursie prawidłowo, stosowałam się do znaków, potrafiłam dobrze prowadzić samochód i niestety poległam na teorii.. I zostawiłam w WORDZIE 170 zł.. Tu już nawet nie chodzi o to, że straciłam za praktykę (bo sama się zdecydowałam tak płacic), tylko o to, że naprawdę nie miałam problemów z przepisami, a jednak pytania typu ABS i inne tego typu mnie zaskoczyły, bo tego w podręcznikach dla kierowców nie ma jak i na kursie również.. I jak wiele innych osób, które zdawały nowe testy muszę stwierdzić, że pytania z płytek różnią się od tych w WORDZIE i to dosyć znacznie...
19siwaa48

Postprzez mateo1 » środa 27 marca 2013, 19:05

Bo te nowe testy są na myślenie a nie na wkłucie na pamięć, sama wiedza teoretyczna Ci nie wystarczy.
Kurs: 02.12.2013
Teoria: 22.02.2013 74/74 (wynik pozytywny)
Praktyka: 11.03.2013 (wynik pozytywny)
mateo1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy